Невероятният Mercedes X-клас със зелен карбонов кит на Carlex Design


6
мар.
2021

Carlex Design са надминали себе си – този Mercedes X-клас е с бодикит от зелен карбон и впечатляващ интериор

Mercedes Х-клас? Да, вече го няма. На базата на Nissan Navara хората от Щутгарт направиха опит за свой пикап. Нещата обаче не се получиха и в средата на 2020 г. моделът бе спрян от производство. За Carlex Design неуспехът в никакъв случай не се явява пречка. Тунинг-специалистите имат десет различни проекта на базата на Х-клас, но последният е най-впечатляващ. Автомобилът в цвят „British Racing Green Edition“ има бодикит от зелен карбон, скъп лак и вътрешно пространство, което по никакъв начин на прилича на такова на пикап. Състоящият се от голям брой елементи бодикит се състои от предна броня, части за предния капак, капаци на страничните огледала, по-широки елементи за калниците и нова задна броня. Детайли като новата радиаторна решетка, карбоновите крайни ауспухови тръби и капаците на фаровете допълнително променят външния вид. Почти всички части са от зелен карбон. Заедно с белите ивици и надписи на гумите този Carlex-X-клас изглежда почти спортен. За целта помагат и 20-цоловите джанти и смъкването на окачването на хората от Eibach.

Седалки тип корито в пикап

Докато при кокпита на X-клас все още прозира Nissan Navaraтук чарът на лекотоварен модел е изцяло премахнат. Вместо това пасажерите седят върху седалки тип корито. Почти всеки ъгъл е покрит с кожа или алкантара, като дори и таванът блести със зелен микрофазер. Воланът е нов, има и декорации от карбон. Фини елементи като зелено-червени стрелки на уредите или белите предпазни колани със зелени надписи придават завършек на луксозната атмосфера.

От Carlex Design дават информация относно цената само при запитване. С оглед на скъпите материали обаче не се очаква преработката да е евтина. Все пак трябва да прибавите и парите за самия автомобил.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >