Невероятният Chevrolet Corvette ZR1

1411
2017

Очакваше се Chevrolet да представят новия Corvette ZR1 първо пред родна публика по време на LA Auto Show (1-ви до 10-ти декември 2017) или на NAIAS 2018 в Детройт (14-ти до 28-ми януари). Американците обаче решиха да покажат най-бързия си и най-мощен модел на Dubai Motor Show, който започна от днес.

Започваме веднага с най-важното: под екстремно дългия капак на Corvette ZR1 е разположен 6,2-литров V8-LT5-мотор с компресорно пълнене. Той позволява бруталната мощност от 765 к.с. при 6300 об/мин, а при 4400 об/мин на разположение са 969 нютонметра максимален въртящ момент. За да може агрегатът да бъде оптимално охладен е разработен нов карбонов преден капак. Традуииционно задвижвани са само задните колела. По отношение на трансмисията има новост: за първи път ZR1 е оборудван с 8-степенна автоматична предавателна кутия и лостчета за превключване на волана. Като опция се предлага и 7-степенна механична скоростна кутия.

Флагманът на Corvette има редица аеродинамични подобрения. Клиентите могат да избират между два пакета – с по-малко или с по-голямо, настройващо се крило. Максималната скорост на модела е 340 км/ч – за да я постигнете ви е необходим пакетът „Low Wing“. Ако искате още, то можете да си купите пакета „Sebring Orange Design“. Той осигурява оранжеви акценти на ZR1, както и лак „Sebring Orange Tintcoat“. Във вътрешното пространство темата продължава по предпазните колани и тапицериите на седалките. Има и бронзова алуминиева лайсна. Corvette ZR1 ще е е на американския пазар през пролетта на 2018 г. – информация относно появата в Европа засега няма. Както и за цената.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин