На 4-ти ноември 2020 ще бъде представен новият VW Golf R

0311
2020

VW ще покаже на 4-ти ноември 2020 новия Golf R. Той ще се появи с двойно задвижване и ще бъде най-мощният Golf. AUTO BILD ще ви даде информация.

С този тийзър VW обяви предстоящата премиера на Golf R. А тя ще се състои съвсем скоро – утре, 4-ти ноември 2020 хората от Волфсбург ще вдигнат завесата за новия най-мощен Golf. А ден след премиерата стартира и предварителната продажба на модела.

Ново двойно задвижване

Golf R естествено ще се появи с двойно задвижване. То ще бъде в нов вариант – при него колелата на задната ос ще получават необходимия въртящ момент поотделно. Това ще бъде възможно чрез система за управление на динамиката, която е в сътрудничество с други части на окачването като електронния блокаж на диференциала на предната ос или адаптивните амортисьори. Системата винаги осигурява подходящото сцепление, което се отразява добре на спортното пътно поведение. Според VW новият Golf R е разработен за максимално удоволствие от шофирането.  

Двигател, цена, пазарен старт

За задвижването отговаря 2-литров 4-цилиндров мотор (вътрешен код EA 888), който в Golf R ще разполага с най-голямата си мощност.  Засега обаче не е известно, с колко конски сили ще разполага двигателят. Говори се за две степенни на мощността – 319 и 333 к.с. Първите модели ще стигнат до клиентите още през 2020 г., а цената на автомобила ще бъде малко под 120 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин