Тунинг » На търг: уникалният Mercedes 6.0 AMG Hammer-Coupé

На търг: уникалният Mercedes 6.0 AMG Hammer-Coupé

1908
2022

Изглежда купувачът е бил истински фанатик на тема AMG, тъй като е броил за този Mercedes почти 1,6 милиона лева! Информацията!

От първоначалния Mercedes 300 CE при този екземпляр не е останало много. Бодикитът, V8-двигателят и други модификации правят „Hammer“ уникален. Произведени са общо 13 бройки, а една от тях е продадена на 4-ти август 2022 г. в Албакърки, Ню Мексико за невероятно висока сума. Въпреки вдлъбнати от удар в задницата!

Външен вид: внушителен бодикит за 300 CE

Така нареченият Hammer е типичният пример за AMG от 80-те години. Лакиран в цвят Black Pearl Metallic и със 17-солови AMG Aero джанти в цвят хром, този Benz веднага се набива на очи. И това не е всичко. Благодарение на бодикита на AMG моделът със звезда в емблемата разполага с черна радиаторна решетка, модифицирана предна броня, , фарове за мъгла, издадени калници, удължени странични прагове, две дебели крайни ауспухови тръби и спойлер „патешка опашка”.

Иначе се забелязват два проблема: спойлерът е леко откачен от задния капак, а под дясната задна светлина има малка вдлъбнатина. Макар и да не се виждат: пригодените амортисьори и пружини.

Вътрешно пространство: сива кожа и зебрано-дърво

Във вътрешното пространство ексклузивността продължава. Седалките, волана и тапицериите на вратите са покрити със сива кожа, а постелките са оригиналните. На централната конзола – типично за моделите на Mercedes от това време – има зебрано дървени апликации.

Екстри: AMG предлага някои кулминации по отношение на оборудването

Оборудването също е впечатляващо! Hammer е оборудван с автоматична климатична инсталация, електрически плъзгащ се покрив, тонирани стъкла, алармена система, електрически регулиращи се предни седалки, темпомат и електрически стъклоповдигачи.  Освен това в AMG е монтирана различна аудиосистема: Sony XR-7200 с високоговорители във вратите и събууфер в багажника.

Двигател и цена: от 6 на 8 цилиндъра

Колкото и красиво да изглежда автомобилът, стигаме до сърцето му. Оригинално Mercedes 300 CE е оборудван с 3-литров редови 6-цилиндов двигател. Той е заменен от 6-литров V8-мотор. Или конкретно: с DOHC M117 с 32 клапана. Така това ретро AMG разполага с 385 к.с. и до 565 Нм максимален въртящ момент.

Ако до този момент сте издържали на напрежението по въпроса за цената, сега ще бъдете възнаградени. Рядко срещаният Mercedes е продаден за приблизително 1,5 милиона лева!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ