На път с новото Renault Scénic

С красивия си дизайн и новите асистиращи системи новото Renault Scénic трябва да убеди не само семействата. AUTO BILD го тества.

1409
2016

След първия тест на новото Renault Scénic можем да кажем следното: инженерите са направили един много приличен автомобил с 20-цолови джанти. Веднага ще споменем, че „французинът“ не вози твърдо, когато се движи по лоша пътна настилка.

В интериора личи подобаваща перфектност. Материалите, фугите, изработката – всичко е на високо ниво. Няма тракане, скърцане и пукане. Огромното предно стъкло на Renault Scénic вкарва голямо количество светлина във вътрешното пространство и придава на возещите се отпред усещането за безкраен простор. Под големия стъклен покрив ще се чувствате като в зимна градина. По-едрите водачи ще бъдат малко притеснени от късите облегалки на предните седалки на Renault. За целта не помага и функцията за масаж в най-високото ниво на оборудване на Scénic. Друга критика: на задните седалки на вана е изненадващо тясно и неудобно.

Асистиращите системи на „французина“: аварийно спиране, запазване на пътната лента, както и наблюдаване на мъртвата зона. Освен това  Scenic е единственият в своя клас, който предлага асистент за аварийно спиране в градски условия с функция за разпознаване на пешеходци – при това тази екстра е серийна.

Новото Renault Scénic предлага различни режими на движение. С натискане на бутон можете да избирате между четири степени между комфортно и икономично придвижване. Петият режим се настройва от самия водач на Scénic: комфортно управление, спортна реакция на двигателя, икономична климатична инсталация. 132 к.с. – това е моментният максимум на бензиновия мотор – въпреки това нямате основание за притеснения, тъй като балансирането окачване ви компенсира за не особено бурното ускорение. Освен това управлението в новия Scénic работи много по-добре в сравнение с това на предходните модели.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин