На лов за духове с Lego срещу 390 лв.

1811
2020

Страхувате се от призраци? А не трябва – тъй като сега Lego предлага модел на автомобила от култовия филм „Ловци на духове“. Ecto-1 се състои от 2352 части, което прави сглобяването му истинско удоволствие. Продуктът излиза по повод премиерата на новата част от поредицата – Ghostbusters: Afterlive.

В сравнение с Ecto от първия филм сега въпросният Cadillac Miller-Meteor (1959) в изпълнение като линейка вече има сериозни проблеми с ръждата. И това не е изненада – все пак този герой е на възраст над 60 години и е преживял много. А при Lego-моделът кафявата чума е „отразена“ с помощта на стикери в съответния цвят.

В новата част от поредицата Ecto-1 разполага и с мобилен капак за духове.

Освен това Ecto-1 от Lego разчита на много детайли от филмите „Ловци на духове“. На покрива откриваме детектор за привидения, който е свързан механично с колелата и се движи, когато бутате автомобила. Освен от волана в купето Ecto-1 може да бъде управляван и от покрива. Големият брой надстройки, лепенки и впечатляващите Lego-части правят модела много близък до този от филма и ще впечатлят колекционерите.

Нови екстри от последната част

Освен познатите функции с актуалния филм преработената линейка получава и нови възможности. Ecto-1 е получил мобилен капан за духове, който при натискане на бутон излиза от задната част на автомобил. От страната на пътника до водача може да излиза задна седалка, която позволява битка с призраците в движение. В комплекта не са включени фигурки на човечета с главните действащи лица в лентата – а ние щяхме да им се зарадваме, не е ясно защо от Lego не са помислили за това. Особено с оглед на цената от 390 лева…

С натискане на бутон тази седалка излиза от Lego-модела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин