Начало на производството на новия Opel Zafira в завода в Рюселсхайм

2508
2016

Първият екземпляр от новия Opel Zafira слезе от производствената линия на завода в Рюселсхайм в присъствието на главния изпълнителен директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман и вицепрезидента по производството Фил Кинле. Zafira в червен цвят „Мagma red” с допълнителен пакет оборудване OPC line, адаптивна технология AFL (Adaptive Forward Lighting) на предните изцяло LED светлини и адаптивен круз контрол, използващ радарен сензор, бе първата кола от новото поколение, която напусна поточната линия. Новата Zafira е най-новият представител на продуктовата офанзива на марката Opel, в рамките на която ще видим пазарния дебют на 29 нови модела в периода от 2016 до 2020 година.

Zafira се превърна в синоним на изключителна гъвкавост и високо ниво на комфорт още от 1999 година, когато Opel представи революционната интегрирана система на седалките Flex7® в пазарния сегмент на компактните ванове. До момента продажбите на Zafira възлизат на 2,7 милиона бройки. Моделът е особено популярен сред семейните потребители и професионалистите, търсещи просторен и функционално гъвкав автомобил за пътуване на дълги разстояния.

Новият Opel Zafira не само запазва в пълна степен качествата на своя предшественик като ергономичните предни седалки със сертификат за одобрение AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – Инициатива за подобряване здравето на гърба), багажника за велосипеди FlexFix® и адаптивната система на окачването FlexRide. Той се отличава също и с впечатляващо експресивен външен дизайн, ново оформление на арматурното табло и превъзходна комуникационна свързаност. Последното поколение инфоразвлекателни системи IntelliLink са съвместими както с Apple CarPlay, така и с Android Auto, а новата система за персонална комуникация и мобилни услуги Opel Onstar превръща новата Zafira в мобилна Wi-Fi точка за достъп до мобилен интернет с високоскоростна 4G/LTE връзка за всички пъуващи, с което я правят наистина перфектно свързана луксозна ложа на колела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин