Националният дрифт шампионат стартира в Сливен


25
апр.
2019

За поредна година Сливен ще приюти най-добрите пилоти от „Български дрифт шампионат“. Дългоочакваното дрифт мероприятие ще се проведе на 4-5 май на писта „Бършен“, давайки официален старт на сезона на най-бързо набиращата популярност моторспорт дисциплина у нас.

Очакванията са за голям брой участници и публика от цялата страна и чужбина. В категорията Pro 1 засега са се заявили 11 от топ имена у нас, като сред тях са миналогодишните победители в надпреварата в клас Pro 2 и Pro 1 Стефан Младенов (BMW Е36) и Павлин Пенев (BMW Е30). Младата надежда в дрифта Кристалина Стефанова също ще вземе участие в сливенския кръг със своя Nissan S13.

Заедно и с 11-те заявени участници в Pro 2 категорията, „Дрифт Сливен 2019“ ще приюти над 30 състезателя.

Организационният екип от АСК „Скорпион“ се е постарал трасето да е в добра кондиция и със стриктно подбрана нова конфигурация.

Атанас Чанев, член на организационния екип:

За поредна година ние от АСК „Скорпион“, с подкрепата на Община Сливен и нашите партньори, имаме щастието да организираме първия кръг от „Български дрифт шампионат“ в Сливен. Както знаете, нашият град може да се счете за столица на автомобилните спортове, благодарение на множеството моторспорт мероприятия. организирани на територията му.

С „Дрифт Сливен“ ние откриваме сезона и по традиция интересът от страна на публика и участници е голям. Работихме по подобряването на трасето, като решихме да променим и самата конфигурация, за да запазим интригата между състезателите. Очакваме 1-вият кръг от „Български дрифт шампионат“ (4-5 май) да се превърне в истински празник.“

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >