Националният дрифт шампионат стартира в Сливен


25
апр.
2019

За поредна година Сливен ще приюти най-добрите пилоти от „Български дрифт шампионат“. Дългоочакваното дрифт мероприятие ще се проведе на 4-5 май на писта „Бършен“, давайки официален старт на сезона на най-бързо набиращата популярност моторспорт дисциплина у нас.

Очакванията са за голям брой участници и публика от цялата страна и чужбина. В категорията Pro 1 засега са се заявили 11 от топ имена у нас, като сред тях са миналогодишните победители в надпреварата в клас Pro 2 и Pro 1 Стефан Младенов (BMW Е36) и Павлин Пенев (BMW Е30). Младата надежда в дрифта Кристалина Стефанова също ще вземе участие в сливенския кръг със своя Nissan S13.

Заедно и с 11-те заявени участници в Pro 2 категорията, „Дрифт Сливен 2019“ ще приюти над 30 състезателя.

Организационният екип от АСК „Скорпион“ се е постарал трасето да е в добра кондиция и със стриктно подбрана нова конфигурация.

Атанас Чанев, член на организационния екип:

За поредна година ние от АСК „Скорпион“, с подкрепата на Община Сливен и нашите партньори, имаме щастието да организираме първия кръг от „Български дрифт шампионат“ в Сливен. Както знаете, нашият град може да се счете за столица на автомобилните спортове, благодарение на множеството моторспорт мероприятия. организирани на територията му.

С „Дрифт Сливен“ ние откриваме сезона и по традиция интересът от страна на публика и участници е голям. Работихме по подобряването на трасето, като решихме да променим и самата конфигурация, за да запазим интригата между състезателите. Очакваме 1-вият кръг от „Български дрифт шампионат“ (4-5 май) да се превърне в истински празник.“

Още по темата

Card image cap
Стават ли Розберг, Хюлкенберг и Верлайн за ТИР-аджии? (ВИДЕО)

12
авг.
2016

Звездите от Формула 1 взеха участие в импровизирано състезание с влекач и полуремарке

Card image cap
Фетел хвали Розберг

28
апр.
2016

Нико Розберг и Себастиан Фетел са най-бързите пилоти на Германия. Сега звездата на Ferrari изразява уважението си към своя конкурент от Mercedes

Card image cap
БФАС на Световна спортна конференция на FIA

29
юни
2016

Владимир Илиев и Александър Ковачев бяха българските представители на интернационалния форум

Card image cap

В последния брой:

Архив >