Научете най-важното за борбата с ръждата по автомобила!

2005
2022

Когато корозията чуе за Fertan, тя бяга от него като дявол от тамян. Серията продукти на германския производител, който успява да завоюва все по-силни позиции у нас, е обичана от каросерийни майстори и реставратори по целия свят заради своите ефективни решения в борбата с кафявата чума. За да се справиш с най-страшната болест по автомобила обаче, не са достатъчни само най-добрите препарати – трябват също умения и познания за употребата им по правилния начин.

Ето защо Fertan България организира специален обучителен семинар на тема “Почистване, обработка и подготовка на метала за нанасяне на защитно антикорозионно покритие“. Събитието ще бъде проведено на 28-29 май в София, в центъра на Das Auto (бившия сервиз на „Булвария“) на ул. Орион 86. На него добре дошли са както професионалисти, занимаващи се с каросерийни ремонти и реновиране на ретро превозни средства, така и хоби-майстори, които обичат да „човъркат“ съкровищата в гаражите си.

Зигфрид Ланг

Участниците, които могат да се запишат за 2-дневния семинар срещу символична такса от 79 лева, първоначално ще разгледат заедно с лекторите теоритични постулати като фактори за появата на ръжда, начините за отстраняването й, приложение на различните продукти на Fertan и др. След това записалите се за семинара ще имат възможност да се включват в практическата част, при която ще могат да изпробват различни химически решения за обработка на проблемни метални изделия. През нощта между двата дни на събитието тези изделия ще „отлежат“, за да бъде демонстриран нагледно ефектът от действието на продуктите.

Специален гост на обучението, наречено „Фертан Академия София“, ще бъде Зигфрид Ланг, основателят на Fertan. В ретро средите Ланг, който основава една от най-големите компании за продукти за анти-корозионна защита в Европа, е жива легенда. Любителите на олдтаймери са свикнали да го виждат на щандовете на Fertan в някои от най-известните форуми за класически автомобили като Essen Motor Show, Retro Classics, Veterama и др. Там той дава ценни съвети за борбата с „кафявата чума“ на реставраторите.

ЗАПИШЕТЕ СЕ ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ „ФЕРТАН АКАДЕМИЯ СОФИЯ“ ТУК!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин