Наследник на LS: как ще се придвижва шефът утре

Концептуалният Lexus LF-LC е задвижван от горивна клетка

1611
2015

Когато през 1989 г. Lexus LS дебютира, на доста хора им става ясно, че лимузината в много аспекти е копие на Mercedes S-клас. В наши дни обаче на японците не им трябва да копират. Най-добрият пример за това е прототипът LF-LC, представен в Токио. Той е предвестник на следващото поколение LS, което ще се появи в края на 2016 г.

Визуално седанът, който Lexus официално определя като купе с четири врати, е ориентиран към новата дизайнерска линия, която е използвана в SUV NX и SUV RX. Голямата радиаторна решетка, агресивно оформените фарове и острите линии отиват на този Lexus.

По отношение на техниката Lexus е много напред. Концепцията се задвижва от горивна клетка, също както и „сестрата“ Mirai. При луксозния модел обаче трите електродвигателя на предната и задната ос ще генерират по-голяма мощност – по неофициални данни около 400 к.с. Новост за Lexus е и жестовото управление – подобно на това при Серия 7 на BMW. Освен това японците обещават, че до голяма степен автомобилът ще може да се движи автономно, за което ще му помогне и нов тип система за разпознаване на пътните знаци.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин