/ Наследникът на VW Phaeton кръстосва пътищата на Германия

Наследникът на VW Phaeton кръстосва пътищата на Германия

Какво прави Phideon в Хамбург? Дали VW просто изпробва своята лимузина от висок клас в родината си или тя ще „стъпи” и на германския пазар?

Phaeton ли е това или Passat? Не, казва се VW Phideon. Но какво прави лимузината от висок клас в центъра на Хамбург? Дали фотографът на AUTO BILD е „сгащил” случайно разработения ексклузивно за Китай Phideon при тестове или дългата над 5 м лимузина ще се продава в Европа?

От VW продължават да твърдят, че моделът е планиран единствено за милиардната страна и че ще бъде лансиран единствено там. И тъй като моделите на концерна по принцип се разработват в Германия, е напълно възможно и предназначени за експорт Volkswagen-и да се тестват там. Въпреки това обаче въпросът защо Phideon е тестван в центъра на Хамбург остава интересен. Припомняме, че лимузината беше показана в началото на 2016-а в Женева и още тази година трябва да се появи по шоурумовете в Китай. Името Phideon не е лошо копие на Phaeton, а в превод означава „горд” и „прославен”. Дали обаче Phideon ще се прослави и в Европа, ще разберем тепърва.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин