Наследникът на Top Gear – The Grand Tour, започва скоро

Първото шоу от поредицата The Grand Tour ще се излъчва от 18-и ноември по Amazon Prime. Ето и всички новини за новото автомобилно шоу на Джеръми Кларксън!

2809
2016

Извадете червения маркер и отбележете в календара си: датата за началото на новото автомобилно шоу на Джеръми Кларксън The Grand Tour вече е ясна. На 18-и ноември 2016 ще бъде излъчено първото предаване по интернет платформата Amazon Prime. Трейлърът на фейсбук страницата на шоуто показва: ще бъде бързо.

Брутална мощност още в първото предаване

Тримата господа Кларксън, Хамънд и Мей очевидно се забавляват с Ferrari LaFerrari, McLaren P1 и Porsche 918. От една бурна снимка от снимачната площадка можем да предположим, че още в първото предаване ще ни бъде показана брутална мощ. Но все още е голяма тайна на какво друго ще се радваме. От снимачната площадка обаче разбираме, че в едно от предаванията ще има “откачено сравнение” (Кларксън) между Aston Martin DB11, Rolls-Royce Dawn и Dodge Challenger Hellcat.

 

Без прилики между GT и TG

Не трябва да има прилики между The Grand Tour (GT) и Top Gear (TG), обясни накратко според британския “Telegraph” Анди Уилман, дългогодишен приятел на Кларксън и продуцент на GT. В противен случай BBC ще започне съдебни процеси. Кларксън ще си остане такъв, какъвто го познаваме – въпреки че от ВВС не са доволни от тази факт. Припомняме, че той беше отстранен от Top Gear, след като удари продуцент в скандал около вечерно хранене.

Смях до сълзи

Това означава: новините не трябва да се казват “новини”, Стиг не трябва вече да се появява, времената за обиколка не трябва да се вписват на ръка и Джеймс Мей не може в никакъв случай да използва любимия си коментар – “Oh, cock!”. Адвокатите ще станат все по-забавни и по-забавни според Уилман. Най-новият бисер: “Бяхме на снимки в Намибия. Адвокатите извадиха един филм, който бяхме направили (за Top Gear) в Ботсуана, и след като провериха всичко, казаха: “Има една сцена (от Top Gear), където сте в центъра на Окаванго и казвате: “Тази гледка е страхотна”. Така че, внимавайте да не правите това.” Затова бяхме в пустинята в Намибия и трябваше да кажем: “Поради юридически причини тази гледка е ужасна.” Отборът на GT приема всичко това с хумор: “Този спор в същото време предизвиква и смях до сълзи”, твърди Анди Уилман. А дали и BBC го вижда така, остава под съмнение.

Огромен шум около триото в Италия

Тримата водещи Кларксън, Хамънд и Мей могат да подходят спокойно към нещата. Тъй като по време на Top Gear е трябвало те да се справят с критични зрители, гадни коментари и лични проблеми, шумът около тях и тяхното ново шоу The Grand Tour не стихва. Това доказва видео, в което “грехове на автомобилизма” са заснети на площада на Синьорията във Виченца: там се вижда бурно ликуваща тълпа, а по средата са Джеръми Кларксън в Aston Martin DB11, Джеймс Мей в Rolls-Royce Dawn и Ричард Хамънд в Dodge Challenger Hellcat.

https://youtu.be/TbbsUCsn3Jk

Най-смелият операторски екип на света

Още на 3-и юли 2016 г. Джеръми Кларксън постна в мрежата, че ще има откачено сравнение между Aston Martin, Rolls и адската котка. Той постна кратко видео във фейсбук: от камерата на колата се вижда, че Dodge и Aston Martin дрифтят в насрещното движение, а автомобилът на снимачния екип се движи срещу тях. “Хамънд, аз и най-смелият операторски екип в света, това е The Grand Tour”, пише за Джеръми Кларксън. Също така става ясно и къде е станало сравнението: на пистата Мугело в Тоскана.

https://www.youtube.com/watch?v=5x12jOn23IE

TG идва и в Германия!

Новото шоу на Джеръми Кларксън “The Grand Tour” идва също и в Германия.  Но все още се пази в тайна на кое място ще бъде заснето. За снимките през есента на 2016 Amazon Prime, където ще се излъчва новото автомобилно шоу, направи томбола, но повече подробности все още не са известни. Също така “The Grand Tour” ще има „спирки“ и в CAЩ и Великобритания.

Новото лого е готово

Със сигурност феновете и критиците на Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей много бързо ще решат дали новото лого на предаването е стилно и ретро или по-скоро скучно и невдъхновяващо. Но първите реакции във фейсбук страницата на новото шоу са във всеки случай извънредно положителни. Също така тримата култови водещи представиха логото на предаването си The Grand Tour и в Twitter и повечето фенове очакват завръщането на Кларксън, Хамънд и Мей с нетърпение.

13528924_472108006321079_4633408926490601062_n

Новото име загатва за старото шоу

Това, че новото предаване на Джеръми Кларксън, Ричард Хамънд и Джеймс Мей се казва “The Grand Tour”, стана ясно на 11-и май 2016 от Джей Марин, заместник-директор на Amazon Video. Името загатва не само за обозначението GT за туристическите автомобили, преди всичко то трябва да отразява това, че новото предаване не се прави на едно и също място. Също така едва ли е случайно, че съкращението GT е обратното на TG за Top Gear.

Снимките вече текат

Снимките за новото автомобилно шоу на Amazon вече текат. И изглежда, Кларксън се забавлява по време на тях. Предишният водещ на Top Gear постна в Twitter, че най-вероятно получава болки в далака от смях по време на снимките за шоуто. Снимките са се провеждали и в Маракеш – на снимачната площадка на култовия сериал “Игра на тронове”. В главните роли, заедно с Кларксън и неговите колеги Мей и Хамънд,: Mazda MX-5 и Zenos E10. Казват, че са планирани 36 епизода за отбора на Кларксън, както и солидният бюджет от 250 милиона евро. Така се полагат около 6 милиона евро на епизод, докато в BBC Клрксън и компания разполагаха едва с по около 1,4 милиона.

Мега хонорар за водещите

Това, че предишният отбор на Top Gear сключи договор с Amazon Prime, стана ясно в края на юли 2015.

“Чувствам се сякаш преминавам от автобус на два етажа в космически кораб” , остроумничи Кларксън при съобщаването на промяната. Финансово това сравнение пасва: според The Telegraph Джеръми Кларксън ще получава около 13,2 милиона евро на година – значително повече, отколкото в BBC. Колегите му Мей и Хамънд не би трябвало да получават много по-малко. Предишният продуцент на Top Gear Анди Уилман също е заедно с тях, но за неговата заплата все още нищо не се знае.

Според портала Techcrunch интернет платформата, която Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд ще основат заедно с шоуто си, ще се казва “Drive Tribe”. Тя е предназначена за всички фенове с бензин в кръвта, от собствениците но Polo до тези на Bentley, и се определя като осъзната противоположност на развитието в посока на електрическото и автономното шофиране.

Мрачни изражения на финалния рунд

В средата на юли 2015 Кларксън засне тестова обиколка за последния си рунд в “Top Gear”. “Чувствам се тъжен, че за последен път съм на това място” , постна той по този повод в Twitter.   В действителност уволненият 54-годишен водещ изглежда далеч по-щастлив, докато седи на седалката до състезателя Марино Франчити и започва всичко на чисто. Снимката, на която се вижда и барабанистът на Pink Floyd Ник Мейсън, беше постната от Франчити.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин