Наследникът на Renault Kadjar ще разполага с L-образен дисплей в кокпита


28
ян.
2022

Renault ще пусне наследник на Kadjar – конкурента на Tiguan. Премиерата на новия модел ще бъде през лятото на 2022, а вероятно oще тази година той ще бъде пуснат и на пазара под името Austral.

Сега французите разпространиха снимка от интериора на компактния SUV. Най-интересното на нея е L-образният дисплей в центъра на кокпита за управление на инфотейнмънт системата. Това означава, че повечето функции ще бъдат контролирани посредством тъчскрийн – т.е. броят на физическите бутони ще бъде сведен до минимум. Вероятно конвенционални копчета ще има единствено за климатика – както издава панелът под инфо-развлекателната система.

А тя работи с помощта на OpenR софтуер, разработен съвместно с Google. Той включва функции като Maps и търсене в Google. Потребителите ще могат да свързват своите телефони безжично посредством Android Auto или Apple CarPlay. Иначе на снимката правят впечатление също футуристичният волан – който вероятно ще бъде променен за серийната версия, както и високата централна конзола.

Изглежда дизелови двигатели вече няма да се предлагат. За пазарния старт, който може би ще е още през 2022 г., ще има два електрифицирани бензинови двигателя – и двата меки хибриди. 1,3-литровият двигател с 12-волтова система е стар познайник и в Arkana разполага с 158 к.с. Освен това ще има и новоразработен 1,2-литров бензинов мотор с 48-волтова система. За съжаление Renault все още не обявява данни за мощността. Единствено се знае, че топмоделът ще бъде с 200 к.с. Възможно е на по-късен етап да има и Plug-in-хибрид. В интервю се споменава, че компактния SUV на Renault ще има и напълно електрическа версия. Тя вероятно ще използва техниката на Nissan Ariya. Новият SUV на французите е базиран на Nissan Qashqai, но все пак Austral ще се различава на външен вид от своя японския събрат. Предлаганото място ще бъде типично за класа. Петместният модел на Renault ще бъде с дължина от 4,51 метра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин