Наследникът на R8 може би ще е електрически


24
апр.
2019

Изглежда от Audi са решили да сложат край на своето R8 и на ерата на  V10 двигателя. Наследникът на модела би могъл да се казва e-tron GTR и да се движи изцяло електрически. 

Audi планира напълно електрически наследник на R8. Според информация от английското списание Car, електрифицираният R8 ще се казва e-tron GTR и ще разполага с мощност от 650 к.с. Спринтът от 0 до 100 км/ч ще се взема за 2 секунди. Вероятният GTR може би ще бъде базиран на новата платформа PPE, разработвана съвместно от Porsche и Audi, и която ще бъде готова през 2022 г.

Батерия от Taycan

Ако e-tron GTR действително се появи, то е възможно да получи батерията на Porsche Taycan. По този начин ще бъде възможен пробег от 400 километра. Освен възможността, спортният автомобил да бъде зареждан от класическия контакт, батерията ще може да се зарежда и индуктивно. Все още e-tron GTR е само слух – ще изчакаме, за да разберем, дали Audi наистина ще електрифициран своя суперспортен автомобил и ще сложат край на V10 атмосферния двигател.

Още по темата

Card image cap
Отборът на ТУ-Варна с нов автомобил на Shell Eco-marathon Европа 2017

7
апр.
2017

Мотивацията на студентите да участват в състезанието е по-голяма от всякога и те с нетърпение очакват да покорят пистата в Лондон

Card image cap
Първи досег с новия Mercedes-AMG GT R

29
юни
2016

На Фестивала на скоростта в Гудууд AUTO BILD се докосна за първи път до най-спортния Benz с 585 „коня“

Card image cap

В последния брой:

Архив >