Наследникът на Audi A4 с ново име

0301
2024

Audi работи по наследника на A4. Най-важната новост: името. Във версия с двигател с вътрешно горене моделът ще се нарича А5

Актуалното Audi A4 е на пазара от осем години, а през 2024 г. ще бъде представено новото поколение на модела от среден клас от Инголщадт. Малко необичайно ще бъде новото име на модела ще бъде А5 – досега така се наричаше Coupé-варианта на A4.

Новото име се дължи на новата моделна офанзива на Audi. Според нея всички модели с електрическо задвижване в бъдеще ще носят четни числа в името си (А4, А6), а вариантите с двигател с вътрешно горене – нечетни числа.

В техническо отношение новото Audi A5 ще продължи да използва модулната платформа за модели с надлъжно разположен двигател (MLB) на концерна VW. Разликата с бъдещото ново А7 ще бъде в размерите.

В наследника на A4 B10 също ще има RS-модели, които ще бъдат задвижвани от 6-цилиндров, 3-литров агрегат с до 450 к.с. Междинната версия Audi S5 ще получи 4-цилиндрова дизелова версия с електрическо подпомагане. Също така в бъдеще няма да има версия на Audi A5 без мека или Plug-in-хибридизация. Разбира се, няма да има електромобил, носещ името А5.

По-късно през годината ще знаем повече – тогава Audi ще представи наследника на A4 официално.  Все още не знае, дали моделът от среден клас ще бъде в шоурумите в края на 2024 или в началото на  2025 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин