Насладете се на почивката си с кемпер с правилните гуми


18
юли
2019

Не всички туристи искат да отидат на почивка в оживени големи градове и скъпи хотели – мнозина предпочитат къмпинг. Популярността на къмпингите се е увеличила през последните години, например в Германия, Чехия и Полша. За да се насладите напълно на почивката си с кемпер, трябва да се уверите, че гумите са добри и подходящи за превозното средство: колкото по-тежък е товарът, толкова повече се изисква от гумите. За безгрижно и безопасно пътуване, поддръжката на гумите е от ключово значение.

Популярността на моторните домове, кемперите, модифицираните ванове постоянно нараства. Например, от януари 2019 г. в Германия са регистрирани 532 687 кемпера и каравани, според Германския централен регистър за превозни средства. Ето защо производителите не се колебаят да проектират по-усъвършенствани, по-луксозни модели.

Кемперите са тежки и дори още по-тежки, когато са пълни до горе за лятно пътуване. Гумите, монтирани на тези превозни средства, трябва не само да издържат на прекомерното тегло от няколко тона, но и да осигуряват стабилност върху всички видове  терени и настилки, от гладка асфалтова повърхност и път с чакъл до романтичен плаж и горски пътеки. Преди да се отправите към следващото пътуване с кемпер или каравана, не забравяйте да проверите гумите –  тяхната възраст, ниво на износване и подходящото налягане. По-високото налягане в гумите подобрява стабилността на автомобила и намалява генерирането на топлина в тях. Това прави автомобила по-лесен за управление и подобрява трайността на гумите.

„Гумите трябва да отговарят на условията на местата, където ще ви отведе почивката. Така че, имайте предвид, например, индексите на скоростта или натоварването“ , казва Мартин Дражик, Продуктов мениджър на Nokian Tyres Европа.

Дълготрайните гуми са задължителни за караваните, за да сте сигурни, че пътуванията ви са безопасни и безгрижни. Гумите на Nokian Tyres за ванове и кемпери включват технологията Aramid Sidewall. Страниците на гумите са подсилени с изключително здравите арамидни влакна, които осигуряват изключителна издръжливост и безопасност при всякакви условия.

„Благодарение на арадмидната технология, сега е имаме първокласна устойчивост на различни терени. Арамидните влакна, които се добавят към каучуковата смес, подсилват страницата на гумата, като по този начин увеличават издръжливостта към прорези и удари в скали, дървесни корени, дупки или бордюри, които иначе лесно биха могли да повредят гумите. Същият материал се използва в авиационната и отбранителната промишлености”, добавя Дражик

Първокласна издръжливост за ванове и кемпери

Популярната лятна гума Nokian cLine Van със страници, подсилени с арамид, предлага стабилност, уникална издръжливост и безопасност при взискателна употреба. Безопасността на комфортната и здрава гума е увеличена до максимум със специалната каучукова смес на Clinch, която гъвкаво се притиска към джантата, което прави зоната на бордовете по-устойчива по време на транспортирането на тежки материали. Това нововъведение успешно свежда до минимум шума в кабината на автомобила. Централното ребро на гумата се стабилизира от вълнообразен прорез, който намалява опасността от аквапланинг при внезапни летни дъждове и помага на гумата да запази формата си и да е устойчива на износване. Наскоро гумата се класира на четвърто място в германския тест за летни гуми ADAC 2019 и беше оценена за добрата консумация на гориво и слабо износване.

Здравата лятна гума Nokian cLine Cargo е предназначена за тежкотоварни автомобили и осигурява отлично управление дори при пълно натоварване. Приложената арамидна технология и каучукова смес Special Clinch с редица стабилизиращи и поддържащи елементи гарантират издръжливост на гумата дори и при по-високи натоварвания на колелата при лекотоварните и транспортните камиони. Гумата е идеална за професионална употреба.

Висококачествената всесезонна гума Nokian Weatherproof C е изключително издръжлива и гарантира равномерно износване. Представя се много добре и в киша и в сняг. Nokian Weatherproof C включва модели с различни протектори за по-големи автомобили и за по-леки товари. Симетричната шарка на протектора с формата на стрелка (Nokian Weatherproof C Cargo) за лекотоварни автомобили осигурява добро сцепление върху мокри и заснежени пътища За по-леките ванове, персонализираният асиметричен модел на протектора (Nokian Weatherproof C Van) намалява риска от аквапланинг и подобрява комфорта. Гумата е подсилена с арамидна технология.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин