Напълно автономно движеща се дизайнерска студия с врати тип ‘ножица“


24
апр.
2019

С дължина от 4,43 метра и височина от 1,60 метра дизайнерската студия притежава размерите на Kia Niro, тоест с право носи името си.  Kia изписват името като HabaNiro. Името прави асоциация със сорта екстремно люти чушки. Студията е създадена в калифорнийското дизайнерско студио на Kia. Habaniro е готов за серийно производство електрически SUV. Разполагащият с двойно задвижване (като Kia e-Niro) модел притежава пробег от около 480 километра. Той се движи напълно автономно (Level 5). Освен това има четири врати тип-ножици в стила на Lamborghini.

Вътрешното пространство е издържано в цвят „лава-червено“. Пасажерите заемат места върху четири отделни седалки, като отпред има преминаващ през цялата широчина на кокпита тъчскрийн, има и Head-up-дисплей, който също се разтегля по цялата широчина на предното стъкло.

Когато е активиран изцяло електрическият режим (Level 5), воланът се прибира в арматурното табло и осигурява повече място за пасажерите. Така пътуващите могат да гледат някой филм върху предното стъкло. Освен това Habaniro е оборудван с новата система Real-time Emotion Adaptive (R.E.A.D.), представена от Kia на изложението CES 2019. Изразът означава „Шофиране с адаптиране на усещанията в реално време“. Системата разпознава емоционалното състояние на водача и настройва в зависимост от това осветлението във вътрешното пространство. Освен това на борда има Eye Tracking System (ETS) която забелязва, че водачът често поглежда към мястото на огледалото за обратно виждане. В този случай автоматично бива показвана картина от зоната зад автомобила – вероятно на Head-up-дисплея.

Още по темата

Card image cap
Hyundai RN30: i30 като състезателен автомобил

29
сеп.
2016

С концептуалния RN30 Hyundai разкрива детайли от бъдещия i30 N. Прототипът разполага с 380 к.с. и камери за анализ на състезанието

Card image cap
Софийският автосалон през октомври ще бъде най-мащабният в историята

18
авг.
2017

Можем да стимулираме обновяването на автопарка у нас, убеден е председателят на УС на ААП Александър Миланов

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: