Напрегнато състезание в BMW Cup и дрифт шоу този уикенд на писта „Дракон“

2110
2020

Сериозна борба за първите места в трети кръг от любителския шампионат в тайм атак дисциплината BMW Cup 2020, много атракции, сред които дрифт шоу и дрифт такси ни подготвят организаторите от БМВ Клуб България.

Динамично и интересно e сървенованието между претендентите за шампионската титла.  Към момента в генералното класиране миналогодишният шампион Игор Тодоров от BMW Team Burgas води с една точка Стериан Фолев от Mirafiori Team , а след тях се нареждат Ивайло Кръстев, Пламен Георгиев и Александър Бурдин. Като част от състезателните сесии, атракция за публиката ще бъдат и Performance и Grid сесиите, с които участниците печелят допълнителни точки. Победителите в различните класове ще получат ваучери за гориво и още награди от Shell V-Power.,,Орбико България“ подкрепя събитието, като предоставя смазочни продукти от серията ,,Shell HELIX ULTRA”.

Една от големите изненади е автомобилът, който ще бъде използван за Safety Car – новото BMW Серия 4. Точно в деня на неговата премиера, посетителите на събитието ще са сред първите, които ще имат възможността да видят на живо най-новия модел от марката, предоставен от Бова Кар. 

Сред състезателните автомобили за пръв път ще бъде представен и още един уникален екземпляр, единствен за България, който все още се пази в тайна.

Финалният кръг ще бъде празник и за любителите на дрифта. 10 пилоти от цяла България ще зарадват публиката с дрифт шоу в съботния ден. Сред тях са двукратният европейски шампион Александър Язов – Матрицата, Балканският шампион за 2018 г. Стефан Цанков – Арчи, Виктор Атанасов, Виктор Дилов, Диян Желязков, Иван Пърпалов, Румен Пацев и момчетата от Кидс – Илиян Гайдев, Никола Попов и Никола Тасев.

Най-запалените фенове ще могат да гледат дрифт шоуто директно от пасажерската седалка на дрифт такси. Записванията стават само на място на пистата.

Финалният трети кръг ще се проведе на 24 и 25 октомври на писта „Дракон“, и е отворен за публика, спазвайки всички противоепидемични мерки. Програмата в съботния ден започва в 10:00ч.  със състезателни сесии, а дрифт шоуто е от 13:00 ч..

По време на изминалия (втори) кръг на BMW Cup 2020 беше счупен рекордът за най-бърза обиколка на писта „Дракон“ с BMW автомобил от Игор Тодоров, който успя да даде 1:01.731 с Е36 328i турбо. През предстоящия уикенд очакваме още изненади.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин