/ Направиха хиперавтомобила на Peugeot от Lego

Направиха хиперавтомобила на Peugeot от Lego

Шантава идея: Lego направи хиперавтомобила от Льо Ман Peugeot 9X8

24-те часа на Льо Ман имаха двама победители: Ferrari и Lego Technic. Да, чухте правилно: производителят на играчки изпрати 12 експерти на тема Lego в меката на автомобилния спорт в сърцето на Франция и ги изправи пред сериозно предизвикателство: в рамките на 24 часа да направят от Lego хиперавтомобила на Peugeot 9X8 – в оригинален размер!

Самите параметри на проекта демонстрират мащаба на предизвикателството: над половин милион, или по-точно казано 626.392 елемента Lego.

Обикновено осемчленен екип се нуждае от пет месеца за направата на модел с такива размери, но експертите в Льо Ман действително са се справили в рамките на един ден. Дори накрая екипът е бил готов два часа по-рано от предвиденото.  

Lego-Peugeot с тегло от над 900 килограма

Резултатът е с дължина от 5,20 метра, широчина от 2,20 метра и височина от 1,38 метра – освен това Lego-9X8 тежи над 900 километра.

По време на сглобяването екипът е бил подкрепян и окуражаван от голям брой фенове. Така накрая Peugeot има повод за радост – истинският 9X8 се класира на осмо място след 24-часовата надпревара.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин