Накладки Ferodо без мед за новата Fiesta

2407
2018

Ferodo ще осигурява дисковите накладки за производството на новото поколение Ford Fiesta. Накладките Eco-Friction  ще бъдат поставяни на предната ос на най-популярния модел на Ford. Те са щадящи към околната среда и не съдържат мед, осигурявайки на собствениците на Fiesta спокойствие както за екологичността на автомобила, така и за спирачната му ефективност.

След пет години на неуморни проучвания Ferodo е първата марка, която представи на пазара за следпродажбено обслужване накладки без съдържание на мед чрез гамата си продукти Eco-Friction. За този период са тествани над 1 500 материала, включително и 25 изцяло нови съединения. Резултатът са дискови накладки, съставени от по-екологични материали със значително редуциране на емисиите от фини частици, с повишена сигурност и ефективност, с намален шум при спиране и като цяло – с най-доброто представяне в класа си.

„Страхотно е, че още един производител избра накладките Eco-Friction, особено за толкова популярен модел като Ford Fiesta“, коментира Гьозде Кирали, маркетингов мениджър по спирачните системи във Federal-Mogul Motorparts за Европа, Близкия Изток и Африка. „Промени в регулациите изискват намаляването на съдържанието на мед в накладките, затова разработихме нашето решение преди няколко години и то намери първото си приложение още през 2014 г. Това е и доказателство за нашата решителност да бъдем пионери в индустрията – разработваме технологии дори преди пазарът да ги изиска.“

Дисковите накладки са съставени от 20 до 30 различни материала, всеки със собствена функция. По време на процеса на разработване на новия вид експертите на Ferodo категорично установиха, че няма друг конкретен метал, който може да замести медта. Ето защо в продуктите Eco-Friction са използвани широк набор от метални сулфиди, минерали, абразиви, влакна, керамични частици и някои видове графит, за да се постигне същият капацитет на триене като при накладките с мед.

Накладките Eco-Friction на Ferodo ясно доказаха качеството си. При тест с шест модела превозни средства резултатите показаха, че Eco-Friction осигурява до 17% по-голяма спирачна сила от конкуретни накладки. Пазарното покритие също е значително – технологията вече се прилага при 90% от продуктовата линия на Ferodo, утвърждавайки марката като лидер в предлагането на по-екологични дискови накладки.

Ford Fiesta е пуснат на пазара за пръв път през 1976 г. и до момента от него са продадени над 16 милиона бройки по целия свят. Изцяло новата Fiesta беше представена през 2017 г. – повече от 40 години след първото поколение.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин