Най-яките за всички времена в Щатите: Plymouth Belvedere

0203
2019

Седем американски класики от период на шест десетилетия, сред тях примерни и лоши „момчета“. AUTO BILD хвърля поглед върху най-готините автомобили от Щатите

Plymouth пуска през декември 1956 г. за клиентите си модела Belvedere – шокирайки конкурентите и накрая плащайки цената със собствения си имидж.

Нищо чудно, че автомобилът от филма на ужасите по произведения на Стъвън Кинг „Christine“ е Plymouth от 1958 г. (макар и идентичният Fury): при този „поглед“.

Впечатляваща задница и задна светлина като близалка.

Седалки, чиито тапицерии са като смущения в телевизионната картина, са част от оригиналното оборудване.

Стандартното оборудване включва стойка за поставяне на храна. Само че тези бургери не са истински.

С осветените в зелено бутони се управлява Torqueflite-автоматичната трансмисия. Отказът от лост за предавателната кутия през 1956 г. е част от модата.

Монтираното в лежащо положение резервно колело коства малко от мястото в багажника, но въпреки това в задницата на кабриолета има повече място в сравнение с повечето европейски лимузини от висок клас по онова време.

Блокът 318 е с 250 к.с. благодарение на четворния си карбуратор.

С 443 779 автомобила Plaza, Savoy, Belvedere и Fury през 1958 г. Plymouth е номер 3 по продажби на нови коли в Щатите. Точно 9941 клиенти са избрали кабриолета, който е предлаган от Plymouth само с V8 агрегат. Златното V издава: „не съм тромав базов 6-цилиндров мотор.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин