Най-яките за всички времена в Щатите: Chevrolet Caprice


6
мар.
2019

Седем американски класики от период на шест десетилетия, сред тях примерни и лоши „момчета“. AUTO BILD хвърля поглед върху най-готините автомобили от Щатите

Когато през 90-те години такъв Chevrolet се появеше с мигащи светлини и сирени в огледалото за обратно виждане, играта за гангстерите в повечето случи приключваше. За съжаление скоро след това дойде краят и за Caprice 9C1 .

С течение на времето Caprice се превърна от Top-of-the-Line-модел на марката на GM Chevrolet в потребителска стока, която се купува на крак.

Мигащата светлинна ивица Aero-Dynic на покрива на този модел е оригинална от полицията в Лос Анджелис.

Това означава: Los Angeles Police Department, Wagen 609, Devonshire Division.

Преди двадесет години хиляди подобни патрулки помагаха на пазителите на закона в Щатите „да защитават и да служат“. Много от полицаите си спомнят с носталгия за Caprice и до днес.

Дигитален скоростомер и четири индикации, а повече информация се получава чрез работния уред – това е всичко, от което се нуждае полицаят. Лостът на автоматичната предавателна кутия е разположен на кормилната колона.

Въпреки щедрата широчина между седалки няма много място, тъй като в цивилния Caprice тук е мястото за шестия пасажер, а във версията 9C1 командната централа „Command Console“. От нея се управляват микрофона, светлинните сигнали и компютъра.

Естествено Chevy е оборудван със специални гуми.

Огън под капака. През 90-те години полицията в Лос Анджелис залага на мощта на Chevy. 264 к.с. е мощността на новоразработения по онова време 5,7-литров V8 агрегат.

Още по темата

Card image cap
10 американски автомобила, за които не сте чували: USSV Rhino GX

19
февр.
2018

Колите на Dodge, Ford, Lincoln, Chevrolet или Cadillac са познати и обичани и в Европа. В САЩ обаче има още много малки производители на автомобили

Card image cap
От 0 до 400 км/ч за 32,6 секунди

13
сеп.
2017

Какво се случва, когато един автомобилен състезател седне зад волана на разполагащия с 1500 к.с. Bugatti Chiron? Най-вече впечатляваща скорост!

Card image cap

В последния брой:

Архив >