Най-яките за всички времена в Щатите: Chevrolet Caprice


6
мар.
2019

Седем американски класики от период на шест десетилетия, сред тях примерни и лоши „момчета“. AUTO BILD хвърля поглед върху най-готините автомобили от Щатите

Когато през 90-те години такъв Chevrolet се появеше с мигащи светлини и сирени в огледалото за обратно виждане, играта за гангстерите в повечето случи приключваше. За съжаление скоро след това дойде краят и за Caprice 9C1 .

С течение на времето Caprice се превърна от Top-of-the-Line-модел на марката на GM Chevrolet в потребителска стока, която се купува на крак.

Мигащата светлинна ивица Aero-Dynic на покрива на този модел е оригинална от полицията в Лос Анджелис.

Това означава: Los Angeles Police Department, Wagen 609, Devonshire Division.

Преди двадесет години хиляди подобни патрулки помагаха на пазителите на закона в Щатите „да защитават и да служат“. Много от полицаите си спомнят с носталгия за Caprice и до днес.

Дигитален скоростомер и четири индикации, а повече информация се получава чрез работния уред – това е всичко, от което се нуждае полицаят. Лостът на автоматичната предавателна кутия е разположен на кормилната колона.

Въпреки щедрата широчина между седалки няма много място, тъй като в цивилния Caprice тук е мястото за шестия пасажер, а във версията 9C1 командната централа „Command Console“. От нея се управляват микрофона, светлинните сигнали и компютъра.

Естествено Chevy е оборудван със специални гуми.

Огън под капака. През 90-те години полицията в Лос Анджелис залага на мощта на Chevy. 264 к.с. е мощността на новоразработения по онова време 5,7-литров V8 агрегат.

Още по темата

Card image cap
Колите с най-яки спойлери: Ferrari F40 (1987)

24
февр.
2018

По-голямо налягане на притискане и по-добра позиция на пътя: това са целите на задните спойлери на автомобилите. Някои модели обаче са наистина внушителни - ще ви покажем "класация" ни

Card image cap
Възроденото Porsche 911 от Льо Ман

13
апр.
2016

На изложението Techno Classica в Есен Porsche представи уникален реставриран автомобил. Победителят от Льо Ман през 1972 година доскоро бе само купчина стари ламарини

Card image cap
Hyundai Off Road Show 2016 премина при невероятен интерес и събра рекорден брой посетители

17
окт.
2016

Официалният представител на Hyundai Motors Company за България организира за своите клиенти и почитатели на марката ексклузивно тест драйв събитие Hyundai Off Road Show 2016.

Card image cap
From Dusk till Dawn в Rolls-Royce

13
апр.
2016

Кабриолет за близо 330 000 Euro – звучи страховито. Също като легендарния филм за вампири. Една много особена разходка с Rolls-Royce Dawn

Card image cap
Fiesta ST200: ускорителят на частици

16
юни
2016

1,6 литра работен обем и 200 к.с. са напълно достатъчни за спортното задвижване на малкия автомобил с тегло само 1163 кг. По отношение на радостта от шофирането никой не може да се мери с жизнения Ford Fiesta ST200!

Card image cap

В последния брой:

Архив >