Най-яките за всички времена в Щатите: Chevrolet Caprice


6
мар.
2019

Седем американски класики от период на шест десетилетия, сред тях примерни и лоши „момчета“. AUTO BILD хвърля поглед върху най-готините автомобили от Щатите

Когато през 90-те години такъв Chevrolet се появеше с мигащи светлини и сирени в огледалото за обратно виждане, играта за гангстерите в повечето случи приключваше. За съжаление скоро след това дойде краят и за Caprice 9C1 .

С течение на времето Caprice се превърна от Top-of-the-Line-модел на марката на GM Chevrolet в потребителска стока, която се купува на крак.

Мигащата светлинна ивица Aero-Dynic на покрива на този модел е оригинална от полицията в Лос Анджелис.

Това означава: Los Angeles Police Department, Wagen 609, Devonshire Division.

Преди двадесет години хиляди подобни патрулки помагаха на пазителите на закона в Щатите „да защитават и да служат“. Много от полицаите си спомнят с носталгия за Caprice и до днес.

Дигитален скоростомер и четири индикации, а повече информация се получава чрез работния уред – това е всичко, от което се нуждае полицаят. Лостът на автоматичната предавателна кутия е разположен на кормилната колона.

Въпреки щедрата широчина между седалки няма много място, тъй като в цивилния Caprice тук е мястото за шестия пасажер, а във версията 9C1 командната централа „Command Console“. От нея се управляват микрофона, светлинните сигнали и компютъра.

Естествено Chevy е оборудван със специални гуми.

Огън под капака. През 90-те години полицията в Лос Анджелис залага на мощта на Chevy. 264 к.с. е мощността на новоразработения по онова време 5,7-литров V8 агрегат.

Още по темата

Card image cap
Забранена любов…или най-добрите автомобили за флирт

17
окт.
2016

Нахални, самовлюбени или скучни: съществуват автомобили, които грабват сърцата ни, макар че всъщност би трябвало да се срамуваме от тях. Германският актьор Йо Вайл обяснява защо въпреки това обичаме тези автомобили

Card image cap
Щурата радост от шофирането – Fiat Abarth 595

23
юни
2016

След фейслифта на нормалния Fiat 500 версията Abarth също може да се похвали с нова визия. Първи впечатления от Abarth 595 Competizione със 180 к.с.!

Card image cap
Тайното съкровище на Ливърпул

11
мар.
2017

В изоставена шахта от метрото на Ливърпул в Западна Англия от десетилетия ръждясват автомобилни класики. В катакомбите редовно слиза само един мъж - Найджъл

Card image cap

В последния брой:

Архив >