AUTO BILD България / Най-шантавият Rolls-Royce: с 810 „коня“ и багажник на покрива

Най-шантавият Rolls-Royce: с 810 „коня“ и багажник на покрива

Джон Олсон вече кара Rolls-Royce вместо Lamborghini. Новият тунинг проект на известния скьор разполага с над 800 „коня“, място за четирима пътници и, разбира се, багажник на покрива!


28
юни
2017

Джон Олсон сменя своето Lambo c Rolls-Royce! Вместо на „хардкор“ Huracan-a известният спортист се „мята“ на масивен Wraith. Шведът представя английската екзотика като перфектната комбинация от „суперспортист“ и кола за дълъг път.

Над 800 к.с. и 1000 Нм

И в серийната си версия V12-моторът на XXL Coupé-то генерира 632 к.с. и максимален въртящ момент 800 Нм. Явно обаче за Олсон това не е достатъчно: и той възлага на холандската тунинг компания Absolute Motors да „изстиска“ от 6,6-литровия задвижващ агрегат 810 „коня“ и 1138 Нм. За нетипичния за „порядъчен“ Rolls звук се грижи специална ауспухова система на Quicksilver. Вместо да сдръжа „гласа“ си, 12-цилиндровата машина е станала зверски гръмогласна. Към подобренията спадат допълнителни фарове – два в радиаторната решетка и четири на покрива, както и 24-цолови джанти. За сваляне на каросерията са правени модификации по въздушното окачване.

Както подобава при автомобил на Джон Олсон, не липсва и специално камуфлажно фолиране. Вместо кутия за ски за летните месеци на покрива е поставен багажник, на който има моторна дъска за сърф от карбон. Но какво ли е накарало Олсон да продаде своя Huracan малко след като го тунингова и да го замени с Rolls-Royce? Преди всичко нуждата от повече пространство: за бъдещите пътувания на богатия спортист му трябват четири места, за да превозва приятелката си и снимачния си екип. Естествено, има и друга причина – Олсон винаги е искал да „пали гумите“ на автомобил от аристократичната английска марка.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >