Най-футуристичният SUV на пазара ще бъде и Plug-in хибрид

0812
2020

Hyundai Motor разкри нови подробности за изцяло новия Plug-in Hybrid на Tucson, който ще се предлага за първи път през пролетта на 2021 г. С добавянето на новата задвижваща система, най-продаваният SUV на Hyundai сега предлага най-широката гама от електрифицирани задвижвания в своя клас.

Изцяло новият Tucson Plug-in Hybrid предлага системна мощност от 265 к.с. и ще бъде оборудван с мощно и ефективно задвижване. Системата е базирана на третото поколение 1,6-литров двигател T-GDi Smartstream. Той бива подпомагана от електродвигател с мощност 66,9 кВт и максимален въртящ момент от 304 Нм и 13,8-киловатчасова литиево-полимерна батерия. В тандем бензиновият двигател и електрическият двигател осигуряват максимална мощност от 265 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм.

Предаването на мощността се осъществява от шестстепенна автоматична скоростна кутия (6AT) ци стандартно задвижване на четирите колела HTRAC.

Изцяло новият Tucson Plug-in Hybrid е оборудван и с Active Air Flap, който регулира входящия въздух в зависимост от температурата на охладителната течност на двигателя, скоростта и др. Целта на тази функция е да се сведе до минимум аеродинамичното съпротивление и да свали разхода на гориво.

Plug-in Hybrid за шофиране с ниски емисии, без компромиси

При движение с ниска скорост, изцяло новият Tucson Plug-in Hybrid се задвижва само от електрическия мотор, което води до безшумно шофиране и нулев разход на гориво. Шофьорите могат също да преминат към напълно електрическо шофиране само чрез един бутон, като се възползват от изцяло електрически пробег от над 50 км.

Благодарение на интелигентното разположение на батерията в дъното на автомобила, Plug-in Hybrid на Tucson предлага щедро пространство и място за краката. Пътниците отзад могат да се насладят на 955 мм място за краката. Междувременно пространството за багаж дори е увеличено в сравнение с предишния Tucson, предлагайки общо 558 литра (+ 9%) за багаж с вдигнати седалки и до 1737 литра (+ 15%) със сгънати седалки.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин