Най-успешният пилот в историята на рали кроса се включва в офроуд сериите на ток Extreme E


3
дек.
2020

Extreme E, новите електрически състезателни офроуд серии, днес приветстваха трикратния световния шампион по рали крос Йохан Кристоферсон в шампионата като пилот на Rosberg Xtreme Racing. Кристоферсон се присъединява към RXR преди първата кампания на екипа в Extreme E, в която електрическите SUV-ове, които се състезават в отдалечени краища по целия свят, трябва привлекат вниманието към изменението на климата.

Едва 32-годишният Кристоферсон е най-успешният пилот в историята на Световния раликрос шампионат, като влиза в организирания от Continental Extreme E след спечелваното на третата си поредна титла. Откакто се присъедини към World RX през 2014 г., Кристоферсон натрупа 24 победи само за шест сезона. Опитът на шведа в състезанията с много на брой автомобили на офроуд е съчетан с късите състезания “гума до гума“, които се провеждат по време на всяка X Prix.

Освен постиженията в World RX, кариерата на Кристоферсон включва успехи в пистови надпревари, което доказва неговата адаптивност към новите предизвикателства зад волана. Тези акценти включват, но не се ограничават до успехите в Шведския шампионат за туристически автомобили и Porsche Carrera Cup Scandinavia. Съгласно правилата на Extreme E, Кристоферсон ще има съотборник жена, чието име още не е обявено.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин