Най-смотаният начин да изкривиш задното окачване на C 63 AMG (ВИДЕО)


1
юли
2021

„Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост.“ – е казал Айнщайн. А 3,5-минутно видео на дрифт, качено в Youtube от потребителя Speedster404, го доказва – и ще накара много хора с бензин в кръвта да заплачат. Клипът е заснет в Калифорния при среща на автомобилни ентусиасти. Мястото е неравна асфалтова площадка с много дупки. Определено не е най-добрата арена за дрифт – но шофьор на Mercedes C 63 AMG не мисли така.

Още при първия си „стинт“ (ако изобщо можем да го наречем така) след няколко неконтролирани завъртания мъжът разкъсва задна лява гума, която „повлича“ и подкалника. Парчета, изпотрошени пластмаси – тази щета няма да излезе евтино! Но „пилотът“ е упорит и не се оказва. На следващите кадри се вижда същият автомобил, който продължава да се носи с вратите напред. И ако си мислите, че шофьорът се е поучил от грешката си, не сте на прав път: този път щетата е дори още по-голяма!

С нова гума и наполовина ремонтиран калник изпълненията продължават. Benz-ът „завърта“ една обиколка, за малко не удря един от зяпачите, а след рязка смяна на посоката уцелва дупка, при което машината се вдига на две гуми и „каца“ на земята с разбито задно окачване. Колелото седи накриво, а вероятно и джантата е увредена. Това вече ще излезе скъпичко…

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин