Въодушевление » Най-скъпите нови автомобили на света: Mercedes-AMG One

Най-скъпите нови автомобили на света: Mercedes-AMG One

1204
2022

Когато става дума за супер и хиперспортни автомобили, винаги се сещаме за едни и същи имена: Bugatti, Ferrari, Koenigsegg и Pagani. Производители, които десетилетия наред са символ на върха по отношение на лукс, мощност и ексклузивност. Кои автомобили обаче са най-скъпите на света? Избрахме за вас 20 модела, като най-евтиният стартира от 5,5 милиона лева.  Посочените цени са за нови автомобили, а не за олдтаймери. Така, че тук няма да откриете Ferrari 250 GTO, продадено преди години за 108 милиона лева.  

Mercedes-AMG One

5,5 милиона лева

Mercedes-AMG One се разработва сякаш от доста време. Първата официална информация без от 2017 г., а дебютът на първия прототип без в края на същата година. След това „швабската стрела” се появяваше в пресата най-вече заради проблемите си с хибридното задвижване.  

Заимстваният от колата от Формула 1 на Люис Хамилтън 1,6-литров V6 двигател с 4 електромотора с общо 1200 к.с. имаше сериозни проблеми с вредните емисии. 275 щастливи клиенти са платили всеки по 5,5 милиона лева за колата и през тази  година най-после ще получат своите автомобили.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ