Новини » Най-продаваното Volvo стана още по-интелигентно

Най-продаваното Volvo стана още по-интелигентно

1103
2021

Volvo Cars представя набор от подобрения на своя емблематичен SUV XC60, включително добавянето на новата информационно-развлекателна система с платформа Android, с интегрирани приложения и услуги на Google, което прави бестселъра на Volvo по-интелигентен от всякога.

Интуитивната информационно-развлекателна система от следващо поколение предлага на клиентите безпрецедентна персонализация и несравнима свързаност, която е допълнително подобрена чрез въвеждането на чисто нов пакет дигитални услуги. Основният елемент на пакета за дигитални услуги е достъпът до приложенията и услугите на Google, които предлагат хендсфри помощ с Google Assistant, най-добрата в класа навигация през Google Maps и голямо разнообразие от приложения в автомобила чрез Google Play.

Регистрирайки се за пакет за дигитални услуги, клиентите ще получат достъп до всички услуги и функции, предлагани в него. Целият хардуер, необходим за стартиране на услугите, вече съществува в колата и всички необходими данни са включени в пакета.

Volvo Car Group е първата компания, която се обединява с Google за интегриране на информационно-развлекателна система с платформа Android, с вградени приложения и услуги на Google, а след години тясно сътрудничество между двете компании, напълно електрическият XC40 Recharge става първият автомобил на Volvo, който разполага със системата.

Това прави XC60 следващата стъпка в непрекъснатото представяне на базирани на Android информационно-развлекателни системи в автомобилите на Volvo, допълнително подобрявайки популярния SUV. В продължение на повече от десетилетие XC60 присъства непрекъснато в най-високото ниво на един от най-конкурентните сегменти на пазара. От 2009 г. е най-продаваният модел на Volvo Cars, а до 2020 г. е достигнал до над 1,68 милиона продадени бройки по целия свят. Само през 2020 г. XC60 достига почти 200 000 продадени бройки и представлява почти 29% от общите продажби на Volvo Cars. По отношение на пазарния дял, той беше най-популярният автомобил в европейския среден клас премиум SUV сегмент и зае място сред първите пет в същия сегмент в световен мащаб.

По отношение на подобренията на безопасността, XC60 вече е оборудван с най-новата сензорна платформа Advanced Cars Driver Assistance Systems (ADAS) на Volvo Cars, модерна система за активна безопасност, която се състои от множество радари, камери и ултразвукови сензори.

Тази платформа позволява разработването и внедряването на активни системи за безопасност в XC60, като откриване на други участници в движението, автоматично спиране и избягване на сблъсък. Тя също така позволява внимателна подкрепа на водача на магистралата чрез функцията Pilot Assist.

Докато основните промени се случват дълбоко в XC60, дизайнерите на компанията също са направили редица фини усъвършенствания на екстериора, включително нова решетка, нови предни брони и нови опции за цвят и джанти. Новите интериорни материали, включително луксозни опции без кожа, както и наличността на текстилната тапицерия City Weave, предлагат допълнителни възможности за персонализация. Обновеното XC60 ще влезе в производство в края на май тази година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин