Най-потентното Volvo XC60 дебютира в България


9
окт.
2020

На ексклузивно събитие в столицата за първи път в България бе представен XC60 Polestar Engineered – уникалната спортна версия на електрифицирания SUV на Volvo XC60 T8 Plug-in Hybrid. Polestar Engineered представлява цялостен пакет за оптимизация, разработен от Volvo и пърформанс бранда за електромобили на компанията – Polestar. Мощната хибридна двигателна технология и специалните Polestar настройки превръщат XC60 Polestar Engineered в динамичния шведски SUV, който комбинира ефективност и наелектризиращо изживяване зад волана.

Polestar оптимизацията добавя ново излъчване и усещане на един от най-продаваните модели на Volvo. Двигателят Т8 Recharge, с механичен и турбо компресор, получава доработки и достига изключителните комбинирана мощност от 405 к.с. и 670 Нм въртящ момент. Бензиновият агрегат генерира 318 к.с., а електромоторът задвижва задния мост с допълнителни 87 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 5,3 секунди. С нулеви емисии в електрически режим и 11,6-киловатчасова литиево-йонна батерия, автомобилът осигурява изцяло електрически пробег до 47 км. Отличният разход на гориво от 3,3 л./100 км и CO2 емисии едва 73 г/км правят XC60 Polestar Engineered един от най-екологичните спортни SUV-ове на пазара.

В допълнение, Polestar правят подобрения в скоростната кутия, окачването и спирачната система на автомобила за едно не само безопасно, но и истински вълнуващо шофиране. Специалната опорна греда (стрътбар), както и уникалните регулируеми амортисьори с по два клапана са заимствани от изключителния Polestar 1. А спирачната система е оптимизирана с впечатляващи огромни спирачни дискове с 6-бутални спирачни апарати, гарантиращи максимален контрол и спирачна ефективност с минимално забавяне дори при много динамично шофиране.

XC60 е първото по рода си Volvo SUV с Polestar подобрения, които правят модела освен луксозен и безопасен, но и напълно готов да даде нужното на любителите на динамичното шофиране. Това е едно от най-невероятните изпълнения, при което отзивчивата хибридна мощност отговаря на усъвършенстваната технология на спортното регулируемо окачване Öhlins.

Уникалният скандинавски дизайн на XC60 е “подправен“ с едно новo, дръзко излъчване. Отвън шведския SUV блести с изключителни 21 инчови джанти, екслузивна предна решетка с Polestar лого и редица хромирани елементи, придаващи силно наелектризиращ характер на автомобила. Отвътре ювелирните елементи, първокласното качество на материалите и пословичните Volvo седалки са изнесени на едно ново, още по-впечатляващо сетивата ниво.

Моделът е оборудван и с редица интуитивни технологии, като виртуално инструментално табло с 12,3″ TFT дисплей, Смартфон интеграция, Индуктивно зареждане на телефона, Volvo on call и редица други системи за свързаност в помощ на водача. А що се касае за безопасност, пълният набор от познатите системи за активна и пасивна защита на Volvo са на разположение и в XC60 Polestar Engineered. City safety с автоматично спиране и защита на пешеходци, велосипедисти и големи животни, Системата предотвратяваща напускане на пътното платно и Системите за защита при страничен и „камшичен“ удар са само част от стандартните технологии, които се грижат за вашата сигурност, тази на спътниците ви, както и на всички участници в движението. 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин