Най-после! AMG One за първи път с пълна мощност на пистата


21
авг.
2020

Тестовете на AMG One навлизат във финалната фаза: след дълго забавяне Mercedes изпращат за първи път своя хиперспортист с пълна мощност на пистата!

Mercedes AMG One трябва да бъде при клиентите през 2021 г. Това бе потвърдено пред американското списание Road & Track високопоставеният мениджър в AMG Михаел Кньолер. Клиентите на суперспортния модел са информирани за забавянето. Припомняме: по време на премиерата на студията Project One на IAA във Франкфурт през 2017 г. бе обявено, че лимитираната на 275 екземпляра и струваща 2,75 милиона евро серийна версия ще бъде на пазара през 2019 г. Въпреки забавянето, клиентите могат да си отдъхнат: Mercedes-AMG изпраща One за първи път с пълната мощност на пистата!

Серийните тестове и настройки са по-трудни от предвижданията

Причина за забавянето е трудният и продължителен процес да пренасяне на сложната и екзотична техника от Формула 1 в автомобил с разрешение за използване по нормални пътища. Особено едно нещо създава главоболия на инженерите на AMG: при получаване на разрешителното от тестовете за отработени газове празният ход на 1,6-литровия V6 двигател трябва да е при постоянните 1200 оборота. При отклонения не може да бъде установена надеждна стойност. Във Формула 1 оборотите на празен ход в бокса са 5200 об/мин – зона, немислима за нормалните пътища. Иначе V6 бензиновият агрегат с комбинация с електромотори трябва да развива системна мощност от над 1000 к.с.

Финалните изпитания на пистата започнаха (ъпдейт!)

Както обявиха от Mercedes-AMG, сега предсерийните модели са изпратени на собствената писта на марката за тестове за фина настройка. При това за първи път с пълната мощност на двигателя от 1000 к.с.! Това означава, че проблемите с вредните емисии са решени и скоро автомобилът ще достигне до серийна зрялост. Освен настройките по задвижване, на пистата ще се тестват управляемостта и активната аеродинамика. В близко бъдеще прототипите на AMG One ще се отправят за фина шлифовка и на Нордшлайфе на Нюрбургринг. Първите автомобили ще достигнат до клиентите през 2021 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин