Най-популярните модели автомобили в България за 2020 според carVertical

1101
2021

Кои са най-търсените употребявани марки коли в България за 2020? Годината вече остана в историята и е време за отчитане на изминалите тенденции в автомобилната индустрия. Вторичният пазар в страната продължава да държи своята лидерска позиция и това става съвсем ясно още веднъж от проучване, проведено от CarVertical.

Методология на проучването

Изследването анализира историите на кои модели коли са били най-често проверявани в базата данни на CarVertical за България през 2020 година. То не посочва кои марки автомобили са били купувани най-много, а се касае до това, кои модели са били популярни на вторичния пазар в страната през 2020, на база търсенията от клиентите на CarVertical в периода от януари до декември през същата година. За целта, в това проучване са изследвани над половин милион индивидуални резултата от доклади на проверени истории, поръчани в България.

Топ 5 на най-популярните модели автомобили в България

Ето кои са петте най-популярни коли втора ръка в България, на база на процентното търсене за конкретни модели, спрямо общия брой резултати от превозни средства, проверени с помощта на CarVertical:

1. Volkswagen Passat с 3,46% от всички проверки на историите

2. BMW Серия 5 с 2,98% сред всички проверени истории на автомобилите

3. BMW Серия 3 с 2,96% от всички проверени автомобилни истории

4. Volkswagen Golf с 2,75% от всички проверки на автомобилни истории

5. Audi A4 с 2,52% от всички проверени истории

Както става ясно от класацията по-горе, има нещо общо между петте най-търсени модела коли втора ръка  в България за 2020 година и това е, че всички те са с еднаква страна на произход – Германия. На пазара за нови автомобили обаче лидерът не идва от страната на Гьоте.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин