Нашите съвети » Най-подходящите електромобили за дълъг път: Porsche Taycan 4S

Най-подходящите електромобили за дълъг път: Porsche Taycan 4S

2206
2022

Ако искате да изминавате дълги разстояния с електромобил, то естествено решаващ ще е пробегът! Кои електромобили обаче наистина стават за дълъг път? AUTO BILD ще ви представи осем кандидата – от Kia EV6 до Skoda Enyaq iV 80!

Електрическият пробег винаги играе много важна роля, когато тръгнете на дълго пътуване с електромобил. Това ли е всичко? Голямата батерия, с която можете да изминете много километри, няма да ви помогне особено, ако за зареждането ѝ е нужно дълго време.  Така, че каква е скоростта на зареждане? Колко километра пробег могат да заредят електромобилите за най-кратко време?

Освен това производителите дават пробега на своите електромобили по цикъла WLTP. Той е по-добър от NEFZ, но тестовете все пак се провеждат в лабораторни условия. AUTO BILD тества разхода на енергия на пътя, независимо от концепцията на задвижване. От тестовия разход може да се установи реалистичният пробег, тоест километрите, които наистина ще изминете с едно зареждане.

Колко голям е пробегът на електромобилите? В нашия тест сравняваме осем актуални електромобила, които според производителя имат доста прилични пробези. Ние ще ви кажем, колко километра изминахме по време на нашия тест. Както и каква скорост на зареждане измерихме.

5. Porsche Taycan 4S

Porsche Taycan 4S разполага с максимум 530 к.с. и по WLTP трябва да има пробег от 407 километра. Светлосиният екземпляр на снимката е участник в продължителния тест на AUTO BILD с дистанция 100.000 километра и предизвиква най-вече едно нещо: привлича погледите! Няма друг автомобил, за който да ни спират и заговарят толкова често: Как върви? Какъв пробег има? Колко струва?

От посочения пробег от 407 километра досега във всекидневието сме установили реалистичните 330 километра. Пътното поведение е типично за Porsche: пъргаво, удобно, прецизно и дяволски бързо.  Освен това Taycan е и комфортен. На отсечката за тестване на разхода на AUTO BILD Taycan Turbo S харчеше 29,4 кВтч. Това прави пробег от порядъка на 285 километра.

ADAC са установили, че това Porsche се нуждае от 10 минути, за да зареди ток за изминаването на 203 километра. За 20 минути е заредена енергия за 310 километра, а за половин час – за 345 километра. Taycan зарежда с максимум 270 кВт.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин