Най-новите Аudi A8, BMW Серия 7 и Mercedes S-клас на Автосалон София 2017


1
окт.
2017

Германското премиум трио е подготвило шоу за ценители най-скъпите коли за изложението през октомври в столицата. С възможно най-мощните двигатели и най-пищното си оборудване, те достигат ценови нива от 400 000 лева. Но дори и за тях вече има клиенти, които искат да са първи – не възнамеряват да чакат, а са се подготвили за покупка.

Една от най-впечатляващите премиери на автомобилния салон в София ще бъде новото Audi А8. Тук е едно от първите му представяния в Европа, само месец след световния му дебют на автосалона във Франкфурт. Четвъртото поколение на модела е и един от първите серийно произвеждани автомобили в света с вложени технологии, които позволяват високо ниво на автономно движение. От 2018 година Audi постепенно ще започне да внедрява в колите си отделни функции за пилотирано управление, като тази за паркиране и за движение в натоварен трафик. Новото Audi A8 дебютира с два V-образни 6-цилиндрови двигателя – 3.0 TDI с максимална мощност 286 к.с. и 3.0 TFSI бензин с 340 коня.

BMW M760Li xDrive

BMW Group България ще представи уникалната суперспортна версия на Серия 7 – M760Li xDrive. Новият флагман се задвижва от 6,6-литров бензинов двигател M Performance, който развива мощност от 610 к.с. и максимален въртящ момент от 800 Нм. Този върхов мотор с най-модерна технология M Performance Twin Power Turbo ускорява свръхлуксозния автомобил от 0 до 100 км/ч за само 3,7 секунди, а с опционалния пакет M Driver максималната скорост е електронно ограничена до „скромните” 305 км/ч. Благодарение на иновативната система на окачването Executive Drive Pro се постига много добра комбинация между невероятна динамика на управлението и максимален комфорт на возене. Цената на BMW M760Li xDrive с всички екстри е 396 200 лева.

 

Mercedes S-клас

На изложението в София ще видим и обновената S-класа на Mercedes-Benz във версията S 400 d 4Matic L. В оборудването на флагмана на марката са включени както нови, така и познати, но подобрени системи за безопасност и асистенти на водача. Сред тях са иновацията за автономно движение с възможност за престрояване и „общуване” с други превозни средства на пътя, както и функция за автоматично паркиране. Тя може да се активира от смартфона, като не е нужно шофьорът да бъде в колата.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин