AUTO BILD България / Най-мощният Velar вдига 274 км/ч!

Най-мощният Velar вдига 274 км/ч!


5
февр.
2019

Land Rover дари най-красивия средноразмерен SUV автомобил в света с повече динамика, лукс и ексклузивност с представянето на лимитираната серия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition.

Проектиран като върхово изпълнение в гамата на Velar, новият модел е разработен от Special Vehicle Operations и е задвижван от 5-литров двигател V8 с 550 к.с. и механичен компресор. Специалният модел ще бъде достъпен за покупка само в рамките на 1 година. Най-мощният Velar ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и може да достигне скорост от 274 км/ч, като в същото време предлага на водач и пасажери традиционния финес и комфорт на Range Rover.

Мощният нов модел се отличава с редица визуални подобрения и уникални покрития, които осигуряват по-целеустремен външен вид и повишено внимание към детайла и същевременно запазват перфектно оптимизираните пропорции и характерен силует на Velar.

Отвън характеристиките на награждавания средноразмерен SUV автомобил включват нова предна броня с по-големи въздухозаборници, които снабдяват с въздух двигателя V8 и охлаждат подобрената спирачна система. Нова радиаторна решетка и долни странични формирани протектори се съчетават с преработена задна броня с вграден „четворен ауспух“.

Екстериорните промени се съчетават с кора под трансмисионния тунел, за да гарантират, че най-бързият Velar в гамата на модела притежава изключителна аеродинамичност.

Дори надписът Range Rover на предния капак и задната врата е подобрен с набраздено покритие на металните елементи на буквите от две части, добавяйки свежа нотка на изтънченост в екстериора. SVAutobiography Dynamic Edition е и единственият Velar, наличен в цвят Satin Byron Blue – металик от гамата Premium Palette на Special Vehicle Operations – и всички модели имат контрастен покрив в цвят Narvik Black като стандартно оборудване.

Отличителните джанти от алуминий също намекват за увеличената динамика. Олекотените 21-инчови джанти тежат колкото 20-инчовите джанти на стандартния модел, а клиентите могат да поръчат и опционални 22-инчови джанти с уникално покритие в цвят Silver Sparkle и кантове с ефект „диамант“, осигуряващи още по-голяма персонализация.

По-големите колела подпомагат фокуса върху динамиката на SVAutobiography Dynamic Edition, като улесняват генерирането на повече сцепление и правят възможно монтирането на по-големи спирачки. Предните спирачни дискове с диаметър 395 мм и задните с диаметър 396 мм имат конструкция от две части за оптимизиране на теглото. Иновативният дизайн също така разсейва топлината по-ефективно, за да се справи с по-голямата спирачна сила, генерирана при динамично шофиране.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >