Най-мощният Brabus на всички времена

1802
2024

3, 2, 1 – излитане! Brabus има нова ракета (Rocket). Тествахме я, преди да бъде разпродадена

Когато седнете зад волана на Brabus, ще се чувствате  съвсем различно, тъй като черният автомобил не е просто модел на Mercedes. Хората от Ботроп отново са създали Rocket – и в преносния, и в буквалния смисъл: 1000 к.с. правят този „изтребител” на базата на AMG GT с четири врати най-мощния Brabus на всички времена.

След като Brabus вече два пъти правеха Rocket на базата на модела с четири врати, сега те отново са взели GT 63 S E Performance и са се възползвали от неговото Plug-in-хибридно задвижване. Тунинг-специалистите обаче не са пипали 6,1-киловатчасовата батерия и електрическата машина на задната ос. Иначе мощността е 204 к.с., а максималният въртящ момент – 320 Нм. Вероятно фактът, че автомобилът може да измине няколко километра на ток в случая е почти без значение на водача.

Докато в Афалтербах се задоволяват с 4 литра обем с 639 к.с. и 900 Нм, а досегашният флагман на Brabus Rocket 930 също е със само 4 литра обем, сега Brabus са изтръгнали от своя 4,5 литров мотор в предницата 796 к.с. и 1250 Нм.

От 0 до 300 км/ч за под 24 секунди

Дори и с електронно ограничение Rocket се изстрелва като ракета. Натискате педала на газта, потапяте се в седалката, стомахът ви се стяга, въздухът от дробовете като че ли изчезва и автомобилът се изстрелва за среща с хоризонта. 2,6 секунди от 0 до 100 к.с., след 9,7 секунди се движите с 200, а след 23,9 секунди – с 300 км/ч. Хюстън, надявам се, че нямаме проблем.

За щастие е точно така. Първо, защото хората от Brabus си разбират от работата, като освен двигателя, са тунинговали и окачването и спирачките. И второ, защото имат респект към гумите.

Brabus са обновили Rocket 1000 изцяло

Макар, че агрегатът е кулминацията на „ракетата” и с цена от 240 000 лв. е най-скъпата част, Brabus нямаше да бъдат Brabus, ако бяха оставили тунинга само по отношение на техниката.

Тунинг-специалистите от Ботроп, Германия са обновили изцяло външността на GT – с брони и прагове от карбон, с доста издадени калници, простиращи се като бицепсите на Шварценегер над 21-цоловите предни и 22-цоловите задни колела. Тапицериите на седалките са от кожа, мокетите – също. Лостчетата на волана са от карбон.  

Малко след световната премиера в новия шоурум в Дубай всички Rockets вече са разпродадени – макар, че сега тяхната бройка ще бъде 25!

Извод от Томас Гайгер

Забравете Кейп Карневал, NASA или Space X. Истинските ракети се правят от Brabus в Ботроп. С новия Rocket 1000 хората от Руска област за пореден път доказват, че са изключителни познавачи на Mercedes & AMG. Само да не бяха тези цени. Ако ги сравним обаче с билета до космоса, 1 милион са си нищо.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин