Най-мощният 4-цилиндров мотор стана още по-мощен

2701
2021

Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ бива задвижван от най-мощния сериен 4-цилиндров двигател в света. Brabus обаче предлага още повече – като увеличава мощността на мотора с 29 к.с. до 450. Въртящият момент е вдигнат от 500 на 550 Нм.

След промените, направени от Brabus, компактният спортист се изстрелва от 0 до 100 км/ч само за 3,7 секунди – т.е. с 0,2 секунди по-бързо от серийната модификация. Максималната скорост е електронно ограничена на 270 км/ч. Силовият тунинг обхваща не само нови карти за управление на задвижващия агрегат, но също и допълнителен модул Brabus PowerXtra CPC Zusatzsteuergerät, Brabus BoostXtra Adapter, който осигурява на агрегата звук като при състезателен автомобил, както и промени по тръбите на всмукателния тракт.

Каросерията остава без промяна – отвън впечатление правят единствено 20-цоловите джанти. Техният дизайн с десет тънки лъча, боядисани в черно и с полирани повърхности, предлага комбинация от лекота и якост. Гумите са Continental в размер 45/30 ZR 20.

От Brabus предлагат и регулируемо окачване със спортни пружини, което сваля центъра на тежестта и прави автомобила по-пъргав в завоите. Клиренсът може да бъде намален с д0 30 мм.

За интериора от тунинг фирмата предлагат стоманени лайстни на праговете, алуминиеви педали и висококачествени велурени стелки с логото на Brabus.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин