Най-мощният сериен камион в света вече е в България


27
апр.
2017

Най-мощният серийно произвеждан камион в света – Volvo FH 16 с Евро 6 двигател със 750 к.с. и максимален въртящ момент 3550 Нм застава начело на флотилията на българската строителна компания Eвробилд ООД. Това е първият и единствен товарен автомобил с подобни характеристики у нас, доставен от Волво Груп България. Камионът е оборудван с интелигентната автоматизирана трансмисия I-Shift с усилени бавни предавки, задвижване 6×4 и задно въздушно окачване. Така може да се справя с изключително тежки транспортни задачи, като има удостоверение за превоз на композиция с максимално бруто тегло до 100 тона. Най-мощният камион ще бъде използван за превоз на тежки строителни машини и извънгабаритни товари. Първият му работен курс ще бъде между Свищов и Коздлодуй, като ще транспортира 85-тонен багер.

Още по темата

Card image cap
Новият Civic в България следващия месец

3
апр.
2017

Бултрако АД отбелязва четвърт век присъствие на българския пазар със специално изложение

Card image cap
Иновативните системи за безопасност на новото Volvo ХС60

28
февр.
2017

Автомобилният производител представя иновативни системи за сигурност с амбицията да няма нито един загинал или сериозно пострадал човек в ново Volvo до 2020 г.

Card image cap
Skoda готви фейслифт на Rapid

7
мар.
2016

Фотографи на изданието Motorbeam успяха да заснемат освежената версия на модела по време на тестове

Card image cap
Шофьор на Audi R8 прави ПТП и си бие камшика (ВИДЕО)

11
авг.
2016

В Русия въпреки наличието на непрекъсната осева линия водач на Audi R8 предприема изпреварване, но заради идващ насреща автобус удря изпреварваната кола. В нея обаче има видеорегистратор...

Card image cap

В последния брой:

Архив >