Най-мощните C-класи на всички времена: Mercedes C 63 AMG Black Series


4
мар.
2021

Mercedes C-клас е много повече от примерен модел от среден клас със звезда в емблемата. Фирменият тунинг-специалист на Mercedes AMG и специалистите на тема мощност от Brabus са превръщали модела на Daimler в истинска ракета.

Mercedes C-клас  е Benz за всякакви случаи: солиден, надежден, комфортен и в зависимост от версията наистина добре оборудван. Който управлява средния клас от Щутгарт, може да е сигурен, че се намира в правилния автомобил, който е подготвен за повечето задачи на пътя. Сред тях на пръв поглед не са дивите и мощни развихряния. Тунинг-специалистите на тема Mercedes от AMG и Brabus превръщат самородния модел на Daimler бързо в експлозив. AUTO BILD ще ви представи седем мощни C-клас, които са всичко друго, но не и примерни.

2. Mercedes C 63 AMG Black Series: най-сърдитият C-клас

В най-горния край на скалата на мощността AMG постави през 2011 г. короната на C 63 AMG с Mercedes C 63 AMG Black Series. По-наточен от този С-клас просто не съществува! Бруталната външност е ориентирана по едновремешните автомобили от DTM. Великолепният високооборотен V8 агрегат с работен обем от 6,2 литра е получил от инженерите на AMG 30 допълнителни конски сили и разполага с общо 517. Само за 4,2 секунди ръмжащият „звяр“ катапултира C 63 AMG Black Series до темпо 100 км/ч, а максималната му скорост е 300 км/ч. Макар, че тази много гневна С-класа е пригодена за използване и в ежедневието, тя в никакъв случай не е за мамини синчета. AMG са направили адски твърда настройка на окачването с регулиращи се пружини, а спирачките захапват здраво – като разгневен булдог. Освен това вътрешното пространство е редуцирано до най-необходимото за използване на пистата. Седалките са с нещо като остатъчен комфорт. Въпреки това (или по-скоро точно заради това) този С-клас Black Series въодушевява неимоверно много.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин