Най-мощните C-класи на всички времена: Mercedes C 30 CDI AMG

1503
2021

Mercedes C-клас е много повече от примерен модел от среден клас със звезда в емблемата. Фирменият тунинг-специалист на Mercedes AMG и специалистите на тема мощност от Brabus са превръщали модела на Daimler в истинска ракета.

Mercedes C-клас  е Benz за всякакви случаи: солиден, надежден, комфортен и в зависимост от версията наистина добре оборудван. Който управлява средния клас от Щутгарт, може да е сигурен, че се намира в правилния автомобил, който е подготвен за повечето задачи на пътя. Сред тях на пръв поглед не са дивите и мощни развихряния. Тунинг-специалистите на тема Mercedes от AMG и Brabus превръщат самородния модел на Daimler бързо в експлозив. AUTO BILD ще ви представи седем мощни C-клас, които са всичко друго, но не и примерни.

7. Mercedes C 30 CDI AMG: AMG могат да тунинговат и дизели

През 2002 г. AMG дава криле на дизела. Mercedes C 30 CDI AMG е първият модел с двигател със самовъзпламеняване, тунингован от хората от Афалтербах. Тогава AUTO BILD писа, че AMG издигна дизела до спортната лига. Бързият автомобил със своите 231 к.с. впечатляваше с устрем напред, присъщ на мощен V8 бензинов агрегат. Ускорението ме адски мощно най-вече между 2000 и 2500 оборота.  540 Нм е максималният въртящ момент в този диапазон. CDI спринтира за 6,8 секунди от място до 100 км/ч, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Всичко това е придружено от подобаващо як звук, който превръща C 30 CDI и до днес в уникално преживяване. Предлагат се всички форми на каросерията (седан, комби, спортно Сoupé).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин