Най-мощните C-класи на всички времена: Mercedes-AMG C 63 S T-Modell F1 MC


8
мар.
2021

Mercedes C-клас е много повече от примерен модел от среден клас със звезда в емблемата. Фирменият тунинг-специалист на Mercedes AMG и специалистите на тема мощност от Brabus са превръщали модела на Daimler в истинска ракета.

Mercedes C-клас  е Benz за всякакви случаи: солиден, надежден, комфортен и в зависимост от версията наистина добре оборудван. Който управлява средния клас от Щутгарт, може да е сигурен, че се намира в правилния автомобил, който е подготвен за повечето задачи на пътя. Сред тях на пръв поглед не са дивите и мощни развихряния. Тунинг-специалистите на тема Mercedes от AMG и Brabus превръщат самородния модел на Daimler бързо в експлозив. AUTO BILD ще ви представи седем мощни C-клас, които са всичко друго, но не и примерни.

5. Mercedes-AMG C 63 S T-Modell F1 MC: състезателната линейка

Заради високите скорости във Формула 1, помагачите в случай на авария и катастрофа също не трябва да са бавни и да изостават. През  2015 г. Mercedes представя новата за онова време Medical Car – разполагащ с 510 к.с. Mercedes-AMG C 63 S T-Modell. Бързото комби на практика е автомобил за бърза помощ във Формула 1. Неговият екип се състои постоянно от три медицински лица, официалния лекар на ФИА и от двама специалисти от най-близката до пистата болница. Зад волана е автомобилен състезател. Вероятно най-бързата линейка на света ускорява за 4,1 секунди от 0 до 100 км/ч. В побиращия 490 литра багажник е разположено медицинското оборудване – дефибрилатор и уред за кислород. От 2021 г. помагачите във Формула 1 се притичват на помощ по-рядко в сравнение с досега – от тази година Mercedes си поделя спешните случаи относно сигурността и линейките с Aston Martin.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >