Най-мощните C-класи на всички времена: Brabus Bullit 800


6
мар.
2021

Mercedes C-клас е много повече от примерен модел от среден клас със звезда в емблемата. Фирменият тунинг-специалист на Mercedes AMG и специалистите на тема мощност от Brabus са превръщали модела на Daimler в истинска ракета.

Mercedes C-клас  е Benz за всякакви случаи: солиден, надежден, комфортен и в зависимост от версията наистина добре оборудван. Който управлява средния клас от Щутгарт, може да е сигурен, че се намира в правилния автомобил, който е подготвен за повечето задачи на пътя. Сред тях на пръв поглед не са дивите и мощни развихряния. Тунинг-специалистите на тема Mercedes от AMG и Brabus превръщат самородния модел на Daimler бързо в експлозив. AUTO BILD ще ви представи седем мощни C-клас, които са всичко друго, но не и примерни.

4. Brabus Bullit 800:  лудият C-клас

За всички фетишисти на тема мощност, на които Mercedes C 63 AMG Black Series им се струва прекалено „немощен“, през 2012 г. на автомобилния салон в Женева Brabus показа Brabus Bullit 800 Coupe. „Черната ракета“ е с невероятните 800 к.с. Изворът на тази мощност е 6,3-литровият V12 битурбо агрегат под предния капак, който би разполагал с 1420 (!) Нм максимален въртящ момент при 2100 оборота, ако от Brabus не бяха направили електронно ограничение на 1100 Нм. Разбира се Bullit Coupé не изглежда като серийния автомобил. Brabus са разработили собствено окачване с регулиращи се пружини, за да предадат бруталната мощност върху асфалта. Това води до екстремни динамични характеристики: Bullit ускорява за 23,8 секунди от 0 до 300 км/ч и вдига значително повече от 370 км/ч. Мега Benz-ът е оборудван с аеродинамичен пакет, който осигурява необходимото притискане.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >