Най-младата и най-гореща класика в класацията ни: Mustang GT 4.6 Coupé


18
окт.
2017

Следващият модел в нашата класация е Mustang GT 4.6 Coupé от 2004 г. – той е и най-младият. Ретро Mustang-ът внася стил и чар от 60-те години.

Нашата препоръка: Сядаш зад волана и се чувстваш като Булит? В ретро Mustang-а от 2005 това функционира почти като във Fastback-Pony-то от 60-те години. Докато обаче оригиналът се предлага на цени от 80 000 лв., модерната му версия е по-изгодна и по-пригодена за всекидневието.

Техниката принципно не създава проблеми. Пилотите на Mustang се оплакват понякога от ядове с механичните част – тракане, вибриране. При покупка проверявайте за предишни щети. В Щатите тунингът и индивидуализирането са широко разпространени, но всичко е въпрос на вкус.

Петото поколение на Mustang (2005–2014) не се продава официално в Европа, но има голям брой автомобили, внесени на свободния пазар. Голяма част от колите са доста модифицирани. V6-Coupé-та се предлагат на цена от около 20 000 лв.

Впечатляващите Fastback форми…

… са подходящата обвивка за разполагащия с 300 к.с. V8 двигател, познат ни от американските полицейски автомобили. Този смолблок-мотор направо ще ви накара да настръхнете…

… уредите са в хромирани рамки като през 1967 г.

Разделени на три задни светлини като при образеца от 60-те години.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >