Най-малкият SUV Volkswagen: безупречен употребяван автомобил почти като нов

1108
2022

SUV-автомобилите продължават да бъдат много популярни. Преди всичко малките и компактните модели са по-търсени от когато и да било – това е и причината Volkswagen да адаптира своята SUV-палитра и да пусне на пазара не един, а цели два малки SUV-а в лицето на Taigo и T-Cross. Нито един от тях обаче не е сред най-изгодните предложения на пазара.

Ако си намерите употребяван автомобил, който да отговаря на вашите изисквания по отношение на оборудване и задвижване, лесно ще спестите няколко хиляди лева – особено при T-Cross. Този модел е изключително популярен и на пазара на употребявани автомобили има богат избор. Ние попаднахме на T-Cross на възраст едва години, който прикова вниманието ни.

Volkswagen T-Cross с бензинов двигател на малко километри

Volkswagen T-Cross 1.0 TSI в атрактивния цвят „Flash Red“ е регистриран за първи път през ноември 2020 г. За последните 21 месеца единственият предишен собственик очевидно не е карал своя T-Cross много често, тъй като автомобилът е само на 11 103 километра.

Такъв пробег не е никакъв проблем за базовия двигател 1.0 TSI с 95 к.с. Трицилиндровият бензинов агрегат с работен обем от 1 литър осигурява напълно достатъчен за ежедневието въртящ момент от 175 Нм и ускорява T-Cross от 0 до 100 км/ч за 11,6 секунди.

Текстилни седалки, класически кръгли уреди, без забележимо износване: всичко при този употребяван T-Cross изглежда като при автомобил от шоурума.

Водачът трябва да сменя предавките на петстепенната скоростна кутия ръчно. По данни на производителя разходът е едва 4,8 литра на 100 километра.

Малкият SUV е добре оборудван

Предложеният за продажба T-Cross е поръчан преди две години в ниво на оборудване Life и вече предлага доста комфортни функции. В оборудването влизат датчици за паркиране (отпред и отзад), централно заключване и асистент за потегляне по наклон. Малкият SUV разполага и с двузонов автоматичен климатик.

OЩЕ ОБЯВИ ЗА VOLKSWAGEN T-CROSS НА СТАРО

Поглед към конфигуратора на Volkswagen за Германия разкрива, че сравним T-Cross Life в момента струва минимум 25 000 евро като нов. А автомобилът, който се предлага от Ulrich Senger GmbH в Райн (федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия) си търси нов собственик срещу 18 880 евро (36 770 лева) – за Германия това са цели 6000 евро спестени. В България като нов вариантът с 95 к.с. вече не се предлага – базовият Т-Cross вече е с 6 предавки и 110 „коня“ и струва 38 444 лева. Ако търсите ниво Life обаче, ще трябва да подготвите 40 422 лева.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин