Най-малкият SUV Hyundai: с функция за междинна газ

0203
2021

Hyundai разкри BAYON, изцяло нов SUV модел, създаден специално за Европа. Като SUV от B сегмента, BAYON ще бъде най-новият и най-малкият член на разширяващото се семейство SUV модели на Hyundai.

Изцяло новият BAYON се отличава с компактен екстериор, просторен интериор и дълъг списък от интелигентни функции за безопасност и свързаност, които го отличават в своя сегмент. С всичко това, изцяло новия BAYON се превръща в истинско технологично бижу, правейки наймодерните функции за безопасност и свързаност достъпни за всички. В съответствие със съществуващата стратегия за именуване на SUV моделите на Hyundai, името BAYON е вдъхновено от ваканционна точка: BAYON, столицата на френския регион на баските и една от най-красивите дестинации в югозападната част на Франция. Тъй като BAYON е проектиран да отговори на изискванията на европейския пазар, компанията реши да му даде европейско
име.

BAYON се характеризира с отличителен външен дизайн, който го отличава ясно от конкуренцията. Уникални дизайнерски решения, високотехнологични детайли и изчистен външен са част от описанията на новия SUV модел на Hyundai. Отпред се отваря широка решетка отдолу, създавайки солидна стойка. Основните светлини от
три части, съчетани с въздухозаборници, създават уникален външен вид и архитектура. Погледнат отпред, BAYON разполага с въздухозаборник, простиращ се през цялата предна част на автомобила, като заедно с издължените и тесни дневни LED светлини акцентират върху широката стойка на автомобила.

Задната част на автомобила разполага със стоп светлини във формата на стрела, свързани с тънка червена линия. Разположени по този начин, светлинният подпис на BAYON подобрява визуалното впечатление за ширина, правейки задната графика още по-забележителна. Силната задна част и визуално удълженото задно стъкло инициират уникален и изразителен дизайн на задната част. Full-LED светлините допълват модерния завършек на задната част.

BAYON ще се предлага с алуминиеви джанти с размер до 17“ с характерния дизайнерски език Sensuous Sportiness. Предлагат се общо девет екстериорни цвята, включително ексклузивен Mangrove Green. За още по-голяма доза индивидуалност, BAYON може да бъде поръчан и с двутонално купе.

BAYON разполага с изчистен, просторен и добре осветен интериор. Основният фокус е върху максимизирането на комфорта на пътниците отпред и отзад и увеличаването на багажното
пространство. Интериорът се дефинира от широк набор от добре познатите на Hyundai 10,25“навигационна система и 10,25“дигитално табло.

Изцяло новият BAYON предлага редица нови функции за безопасност. Едно от тях е базираният на навигацията интелигентен круиз контрол (NSCC), който използва изцяло новата навигационна система в BAYON, за да предвиди предстоящите завои или прави на
магистралите и коригира скоростта на автомобила за по-безопасно шофиране. Друга функция, Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), алармира шофьорите чрез аудио и визуални предупреждения, при надвишаване на ограничението на скоростта.

С багажник с обем 411 л, BAYON се откроява с голямото си пространство за съхранение, въпреки компактните си размери и се превръща в пълноценен семеен спътник. С дължина 4180 мм, ширина 1775 мм и височина 1490 мм (или 1500 мм с 17-инчови джанти), размерите му го нареждат до по-големия SUV модел – KONA, и пред конкурентите от B-SUV сегмента. Като истински SUV модел, BAYON предлага пътен просвет до 183 мм (в комбинация с 17-инчови джанти), по-висок от повечето други превозни средства в B-сегмента, но и по-висок от модели от по-високите класове.

В гамата се предлага 1.0 T-GDi със 100 к.с. или 120 к.с. За първи път на този двигател може да се постави 48-V Mild-Hybrid система, като опция със 100 к.с. или стандартно със 120 к.с. 48-V Mild-Hybrid система допринася за 3-4% намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2. По отношение на трансмисията системата се предлага със седемстепенна трансмисия с два съединителя (7DCT) или новоразработена шестстепенна интелигентна ръчна трансмисия (iMT). iMT отделя двигателя от трансмисията, след като водачът освободи газта, което позволява на колата да влезе в режим инерция и да спести гориво. Когато е е оборудван с 48-V Mild-Hybrid система, 1.0 T-GDi 100 к.с. се предлага със 7DCT или ръчна 6-степенна скоростна кутия. 1,2-литров MPi 4-цилиндров се предлага и като базов
двигател. Той предлага мощност от 84 к.с. и петстепенна ръчна скоростна кутия. BAYON е първият SUV на Hyundai, оборудван с Rev Matching, функция, която обикновено е запазена за N-моделите на Hyundai. Rev Matching контролира оборотите, което позволява поплавни или по-спортни превключвания на по-ниска предавка. Освен че е за първи път в SUV модел на Hyundai, системата намира употреба и за първи път в B-SUV сегмента.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин