Най-малкият пилот във Формула 1 се оказа с най-голямо сърце!

2105
2023

След като Гран При на Емилия Романя на Имола беше отменено, Юки Цунода (23/1,59 м) демонстрира, че има голямо сърце, като помогна в борбата с щетите от наводненията. В четвъртък пилотът AlphaTauri се включи в разчистването на кал и отломки след водната стихия в Северна Италия.

Екипът на Цунода – AlphaTauri, има завод във Фаенца, само на няколко километра от Имола. Малкият италиански град беше особено силно засегнат от наводненията и затова пилотът веднага отиде да помага там.

Неговите действия не останаха дълго в сянка, защото младият ас беше заснет на кална улица с лопата в ръка. В деня на отмяната на състезанието японецът излезе с призив в социалните медии към феновете си да помогнат на засегнатите от природния катаклизъм в Италия.

Юки Цунода се включи в разчистването на щетите от наводненията.

Съотборник на Цунода Ник де Врис пък за малко не стане жертва на водната стихия. Той беше блокиран във вторник вечерта на път за завода на AlphaTauri и остана в селище само с един хотел – който обаче се оказа пълен.

„Единственият хотел вече беше напълно резервиран“, написа пилотът в Instagram в четвъртък, след като публикува снимки на затворени пътища. В края на краищата, механик на McLaren предостави стаята си на пилота от Формула 1.

Заради проливни дъждове много реки в Северна Италия излязоха от коритата си. При наводненията загинаха най-малко 14 души. Затова висшето ръководство на Формула 1 отмени състезанието на Имола още в сряда.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин