Най-малката яхта на света

Представяме ви - Fiat 500 Riva, или както казват италианците най-малката яхта на света.

0207
2016

Riva е името на основаната от Карло Рива италианска фирма за производство на моторни лодки. Махагоновите лодки на Riva с 8-цилиндров вътрешнобордови двигател на Chrysler са символ на статус през 50-те години. Бриджит Бардо притежава такава, Шон Конъри и София Лорен също. Лодките дори са наричани морските Rolls-Royce. Това разбира се не е лигата на класическия Fiat 500, но поне двете возила са произведени в една и съща държава. Точно за рождения ден на представения на 4-ти юли 1957 Fiat 500 сега се появява специален модел в сътрудничество с Riva.

Във вътрешното пространство на 500 Riva има махагон – дърво, използвано с лодко- и самолетостроенето заради високата си водоустойчивост и издръжливост при всякакви атмосферни условия. С него е покрито арматурното табло/ Седалките са тапицирани с бяла кожа. Специалният модел се предлага предимно със син лак на каросерията – същият цвят като новия модел на Riva, Aquariva Super. Затворената версия на 500 е с черен покрив, докато 500C Riva е със син покрив. Външните огледала, дръжките на вратите и декоративните лайстни на предния капак са хромирани, а джантите – 16-цолови алуминиеви.

Предлагат се всичките четири моторизации на 500: базовият бензинов с 69 к.с., 2-цилиндровият бензинов с 85 или 105 к.с., както и дизеловият с 95 к.с. Серийното оборудване включва климатроник, фарове за мъгла и LED-дневни светлини. Вътре има инфотейнмънт система със 7-инчов дисплей. Първите 500 автомобила ще получат номериран плакет. Опционално се предлага дигитално радио, навигация TomTom, както аудиосистема Beats by Dr. Dre. 500 Riva ще е на пазара през есента на 2016 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин