Най-луксозният електрически SUV на Mercedes дебютира тази година

2302
2022

Mercedes тества своя бъдещ електрически флагман сред SUV-овете EQS. Новото издание на модела трябва да бъде лансирано още през тази година. AUTO BILD успя да заснеме маскиран прототип на EQS SUV на зарядна станция в Южна Швеция!

Въпреки маскировъчното фолио приликите с лимузината се разпознават още на пръв поглед – например във формата на фаровете, както и при светлинния подпис. Отстрани се разпознава многото място около калниците, а линията на покрива отзад се спуска малко като при купе.

В профил моделът не изглежда толкова елегантен, колкото лимузината, а по-скоро подчертава SUV-характера на модела. С пропорциите си задницата напомня малко на EQC, но въпреки маскировката отзад личи ивицата, свързваща задните светлини. Интериорът вероятно ще бъде същият като при ниския EQS – и естествено, най-атрактивната опция ще бъде широкият 1,41 м Hyperscreen. По всичко личи, че пространството в купето ще бъде доста щедро.

Прототип на EQS SUV е оставен да се зарежда на бърза станция в Швеция. Вероятно моделът ще може да се зарежда поне с 200 кВт.

Задвижване от топмодификацията на EQS

Под ламарините Mercedes вероятно ще предложи батерия с капацитет 108 кВт и 4х4. Очакваме EQS 580 SUV да разполага с до 523 к.с. и максимален въртящ момент 855 Нм. Името на модела още не е ясно.

Електрическите автомобили на Mercedes-Benz вече могат да бъдат закупени от дилърствата на генералния дистрибутор на марката Силвър Стар не само в София, но и във Варна, Пловдив и Бургас, както и от Евро Старс, Русе. Собствените представителства на Силвър Стар в трите града, както и частният дистрибутор в Русе, успешно преминаха процеса по сертификация за продажба и сервиз на електрически леки и лекотоварни автомобили на Mercedes-Benz.

През тази година се очаква Силвър Стар да представи на българския пазар още 4 автомобили от EQ гамата на Mercedes-Benz. През пролетта на 2022 г. ще пристигне семейният 7-местен SUV EQB, а в края на годината – високопроходимата версия на електрическия флагман EQS SUV, както и първият премиум автомобил в сегмента на малките ванове  EQT. А високотехнологичната лимузина EQE с пробег от над 600 км ще зарадва феновете на Mercedes-Benz у нас в началото на лятото. До сега клиентите на Силвър Стар в България имаха възможност да се запознаят с 4 модела от EQ гамата – електрическия ван EQV, пионера в електрическите SUV на марката EQC, компактния EQA, както и първата изцяло електрическа луксозна лимузина – EQS. На пазара от миналата година се предлага и надеждният помощник в градската дистрибуция eSprinter.

„Смятам, че всеки, който избира да си купи EQ автомобил сега, прави правилна стъпка не само за своето, но и за бъдещото на идните поколения. Постигането на устойчивото развитие и въглеродно неутрално утре е мисия, която ние в Силвър Стар следваме неотклонно, като осигуряваме на българските си клиенти достъп до технологии от бъдещето и  популяризираме продукти от най-висок клас, в които е вложена цялата инженерна мощ на Mercedes-Benz”, споделя Ролф-Юрген Заерле, главен изпълнителен директор на компанията.

В унисон с глобалната стратегия на Mercedes-Benz, генералният дистрибутор на марката за България Силвър Стар ще въведе на нашия пазар до 2025 г. електрифицирани и напълно електрически автомобили във всеки сегмент – от компактните седани и SUV модели, през луксозните бизнес лимузини до камиони, ванове и високопроходимите версии на ток като G-class – EQG, и GLS – EQS SUV и EQS Maybach.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин