Най-луксозните BMW-та вече могат да се паркират от смартфона

2701
2023

От пролетта на 2023 година по-висок комфорт при паркиране и маневриране при моделите на BMW Серия 7, BMW X7 и BMW iX ще осигури разширеният Асистент за паркиране Professional. При него BMW ползва иновативни дигитални технологии за допълнителен напредък при автоматизираното шофиране и паркиране. Разширеният Асистент за паркиране Professional позволява на водача да управлява процесите на паркиране и изкарване от паркинг, както и други сложни маневри извън автомобила си чрез My BMW App на смартфона (налично от My BMW App Version 2.12.x).

Тази функционалност улеснява използването на изключително тесни или труднодостъпни места за паркиране. Например, водачът може да постави на пауза процес на паркиране, който вече е в ход, да излезе от колата и след това да възобнови маневрата, докато наблюдава зоната около колата отвън. След това водачът може също така да контролира излизането на автомобила от пространството от своя смартфон с помощта на Асистент за паркиране Professional.

Превключването между управление на автомобила, когато е вътре в него, и това отвън също е възможно за по-сложни маневри с помощта на функцията Асистент за маневриране, включена в Асистент за паркиране Professional. т.е. водачът може също да управлява тази функция извън колата си и да следи напредъка й с помощта на своя смартфон. Докато правят това, водачите могат да бъдат на разстояние до шест метра от автомобила. Асистентът за маневриране може да записва и съхранява до десет маневри на различни места, като всяка покрива максимално разстояние от 200 метра и общо до 600 метра. Когато след това автомобилът се върне в една от началните точки, системата изпълнява всички необходими задачи при шофиране в напълно автоматизирана форма, включително ускорение, спиране, кормилно управление и, ако е необходимо, множество смени на предавките – независимо от това дали водачът е останал в колата или избере да контролира маневрата отвън, използвайки своя Apple iPhone.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин