Най-красивият германски Ford

Навремето OSI Ford 20M TS бе подиграван, но елегантната му форма сигнализира за автомобил-мечта. Днес цените на модела постоянно растат!

2312
2016

Тази история ще зарадва всеки почитател на олдтаймерите, който гледа с любов на своето ценно притежание в гаража. от 60-те години се превърна в абсолютен копнеж на любителите на олдтаймери. Сега цените на италианския Ford на базата на здравия  20M се повишават главоломно. Докато за много добро състояние през 2014 г. хората даваха близо 20 000 евро, две години по-късно цената на модела се е вдигнала на 34 000 евро. От общо 1280 регистрирани в Германия модели OSI сега по пътищата се движат само 200.

Coupe-то с 6-цилиндров мотор от Кьолн се произвежда само в продължение на две години и смесва италиански дизайн и Ford 20M TS. Дълго време моделът е подиграван като „евтиното Maserati“. техниката обаче е здрава и красавецът, дело на производителя на каросерии от Торино Officine Stampaggi Industriali (OSI) рядко посещава сервизите на Ford. Интериорът на модела блести с кожени тапицерии и дървени елементи. Окачването поглъща умело неравностите на пътя, но колата малко се люлее. Все пак притежателите на редките OSI модели на Ford нямат причина да не са щастливи – с оглед на съкровището, което имат в гаража си.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин