/ Най-красивите ретро автомобили у нас се събират в Правец през есента

Най-красивите ретро автомобили у нас се събират в Правец през есента

Във времето на бързите обороти все по-ценно става умението да се отдадеш на бавни удоволствия за духа. Носещ нежна носталгия към отминали времена и чувство за непреходен стил, ретро автомобилът е бягство от настоящето, възможност да се възхитим на майсторство, класа и естетика, неподвластни на времето.

Хиляди нюанси на зеленото, спокойните води на езерото и тишината на близката планина подчертават присъствието на красивите ретро автомобили, изложени да разкрият пълното си великолепие. Ето защо Concours d’Elegance е преживяване, което любители и ценители, помнят дълго и чакат с нетърпение. Тази година домакин на конкурса за елегантност „Дръстър“ ще бъде изцяло обновеният 5-звезден Hyatt Regency Pravets Resort. След основен ремонт, хотелът посрещна първите си гости на 1 юни 2023 г. и ще бъде домакин на Concours d’Elegance на 22-24 септември 2023 г.

Селекцията за конкурса се изготвя прецизно, а всеки участник получава индивидуална покана. В състава на журито са едни от най-добрите специалисти в областта на историческите автомобили е Европа. Строгите критерии гарантират високо ниво на конкурса и обуславят големия интерес към него от страна на колекционери, медии и публика.

Сред оценителите в журито ще бъдат бившият дизайнер на Daimler проф. Харалд Лешке, бившият ръководител на историческия архив на Mer-cedes-Benz AG и историческата колекция на Daimler AG д-р Хари Ниман, собственикът на един от най-големите частни музеи за исторически мотоциклети в Европа Петя Гром и др.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин